Gå til sidens hovedinnhold

Fridtjofs danske redning

For halvannet år siden var det slutt for Span, og gitarist Fridtjof Nilsen stod på bar bakke. Så fikk han en e-post fra Danmark.

(Side2): Span var et av Norges mest toneangivende rockeband på denne siden av årtusenet, og hadde sin siste konsert på Rockefeller 28. oktober 2005.

Travel vokalist
Etter avskjeden stod Fridtjof Nilsen med gitaren i handa og lurte på hva han skulle ta seg til nå. Det gikk ikke lang tid før svaret kom rekende.

- Vi fant ut at Dennis hadde det for travelt live, med både gitar og vokal. Og så var jo Fritjof den beste gitaristen vi kjente til overhodet. Så tok vi kontakt med ham like etter at Span ble oppløst, sier Bassist Thomas Broge-Starck til Side2.

- Det var litt merkelig. Jeg fikk plutselig en mail fra tre dansker jeg aldri hadde hørt om som lurte på om jeg ville spille med dem. Så fikk jeg noen låter som jeg syntes var veldig, veldig stas, så jeg dro ned og så en konsert. Deretter hadde vi en øving, for å teste det ut. Og så drakk vi oss helt vilt fulle og hadde det veldig gøy. Og helt uten at noen satte ned foten eller noe så bestemte vi oss for at nå var vi et band og begynte å planlegge framover, sier Nilsen.

Kastet ut i det
To uker etter første øving hadde The Royal Highness booket en turne på Færøyene. Det betyr riktignok kun tre spillejobber, men det måtte jo øves.

- Vi hadde en øving til før vi reiste, og for meg var det jo utrolig mye å sette seg inn i. Og selvfølgelig, på første konserten gikk gutta rett over i «Rock and Roll» med Led Zeppelin, og det var ikke jeg forberedt på i det hele tatt. Da hadde jeg jo allerede 18 låter jeg skulle lære meg. Så jeg var ikke så fornøyd akkurat da.

- Men det er slike ting vi gjør, skyter Broge-Starck inn.

- Så du har måtte gå en ganske tøff skole?

- Ja, men for min del så må jeg liksom være med hvis jeg skal spille i et band. Så først var det å sette seg inn i det de hadde holdt på med før, og så måtte vi begynne å skrive sammen og bli et band.

The Royal Highness slapp debutalbumet «Le Manch» og har releasekonsert på Blå i Oslo i kveld, tirsdag.

Les anmeldelse av The Royal Highness: Lite oppsiktsvekkende

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021