Gå til sidens hovedinnhold

Få pengestøtte til din hobby

Nå kan du realisere dine egne ideer på en enkel måte.

(BIIPMAG): Er du under 26 år og har lyst til å arrangere en aktivitet? Da kan du enkelt søke om pengestøtte fra Frifond. Mange av de ungdommene som søker om dette får tilskudd.

Hva er din interesse?
Støtteordningens hensikt er at unge skal kunne drive med den aktiviteten de ønsker uavhengig av hvor mye penger man har eller hvor man bor. For å søke må du være i en gruppe på minst tre personer og det planlagte arrangementet må skje lokalt.

Tre ordninger
På Frifonds nettside kan du søke på tre ulike ordninger:

Altfor få ungdom vet om muligheten til å søke

Frifond musikk gir støtte til barn og unge som vil drive med musikk, for eksempel synge og spille i band eller rapgrupper.

Frifond teater er for de som vil drive med aktiviteter som teater, dans eller sirkus.

Frifond barn og unge gir penger til alt annet som for eksempel seminarer, holde kurs, feire nasjonaldag og lage film.

Du kan lese de fullstendige retningslinjene for å søke her.

Fra fester til syklubber
Denne støtteordningen for ungdom har tidligere støttet mange ulike arrangementer som store fester, kaninhoppkonkurranser, designgrupper, konserter, festivaler, bygging av skateramper, produksjon av filmer og syklubber.

Men for å få penger til det du vil arrangere må du og de du samarbeider med være enige om hva pengene konkret skal brukes til.

Breaking og skating
Konkrete prosjekter som har fått støtte fra Frifond er Holmlia skateklubb som bygget skatepark på Holmlia i Oslo. Det har også blitt gitt pengestøtte til Ungdomsfabrikken og deres rap- og DJ-kurs for jenter. I tillegg har Bergen Break Jam fått nyte godt av Frifonds midler.

- For få vet om muligheten
Runa Brandal Myklebust i LNU (Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner) tror mange flere ville vært interesserte i å søke penger fra Frifond hvis de visste hvor enkelt det er:

- Altfor få ungdom vet om muligheten til å søke støtte gjennom Frifond. Vi har ingen søknadsfrister, kort behandlingstid og enkle søknadsskjemarer og rapportskjemaer, forteller Myklebust til BiipMag.

Du kan få mer informasjon på frifond.no eller via ordningens egen gruppe på Facebook.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken