Gå til sidens hovedinnhold

Frifunnet for fyllekjøring

Påtalemyndigheten mente mannen satte seg bak rattet med 3,03 i promille. Mannen nektet for å ha kjørt bilen, og ble frifunnet.

Ifølge tiltalen skal mannen en lørdagskveld i januar i fjor ha satt seg bak rattet og flyttet bilen sin fra oppkjørselen og ned til veien. To timer etter at kjøringen skal ha funnet sted, viste en blodprøve at mannen hadde en alkoholkonsenntrasjon i blodet på 3,03 promille.

Aktor la i Nordhordland tingrett ned påstand om 21 dagers fengsel og 12.000 kroner i bot, samt inndragning av førerkort i to og et halvt år.

I retten nektet mannen bestemt for at han hadde kjørt bilen, og hevdet han lå og sov i tidsrommet politiet mener han flyttet bilen. Han mente bilen kunne ha sklidd ned fra oppkjørselen av seg selv på det glatte føret.

Mannens eks-kone, som varslet politiet om kjøringen, ville ikke vitne i retten. Ifølge kvinnens politiforklaring var hun usikker på om mannen startet bilen, eller om han bare lot den trille ned fra oppkjørselen.

Retten finner det ikke bevist at kvinnen faktisk kunne se at mannen satt i bilen, og frifant ham derfor for fyllekjøringen.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping