Gå til sidens hovedinnhold

Frifunnet for voldtekt - må betale

En 38 år gammel mann fra Sunnhordland er frifunnet for voldtekt mot sin fraseparerte kone. Han må likevel betale kvinnen 60.000 kroner i oppreisning.

38-åringen og hans kone ble separert sommeren 2003, fordi hun ville ha en pause. Mannen håpet hele tiden at de skulle komme sammen igjen, men da han skulle hente to felles barn til samvær i slutten av desember samme år, skjønte han at det ikke ville skje.

I den forbindelse skal mannen ifølge tiltalen ha voldtatt kvinnen, både den kvelden han hentet barna og morgenen etter. Voldtektene skal ha funnet sted i kvinnens bolig.

Sunnhordland tingrett dømte i fjor høst mannen til fengsel i to år for voldtektene, men mannen anket. Nå har Gulating lagmannsrett frikjent mannen. For det ene tilfellet må mannen imidletid betale kvinnen erstatning.

«Den handlingen som anses erstatningsmessig bevist, må ses som et situasjonsbestemt utslag av frustrasjon over at det ekteskapelige samliv definitivt ikke syntes å bli gjenopptatt og sjaulsi i forhold til at NN var i ferd med å innlede et forhold til en ny mann», heter det i dommen.

«Verken maktanvendelsen eller den seksuelle tilnærmingen var av spesielt alvorlig karakter, selv om den åpenbart var en klar krenkelse av NNs integritet.» heter det videre i dommen.

Mannen blir derfor dømt til å betale erstatning, men summen senkes til 60.000 kroner. I tingretten ble han dømt til å betale 100.000 kroner i erstatning.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping