Gå til sidens hovedinnhold

Frister dette husværet?

I mars er det klart for TV 2s nye dokudrama «Nr 19». Fire par får leiligheter som de skal pusse opp og selge. Fortjenesten får de selv. Se bildene av deltakerne og huset.

Fredag presenterte TV 2 sin nye serie «Nr. 19». Serien bygger på den australske «The Block» som var en gedigen seersuksess «down under» i fjor.

Må klare det selv

Fire par får tildelt hver sin leilighet. Samtidig får de 340.000 kroner å pusse opp for. De får ikke forhandle til seg gode rabatter fra håndverkere og får ikke ta imot hjelp fra familie og venner. Ellers kan de gjøre nesten som de vil.

Målet er å høyne verdien på leiligheten mest mulig – og når finalen går 13 uker fra oppstart mandag 8. mars, er premien det de tjener over takst. Taksten settes ut fra dagens standard. Gjennom perioden får de søke råd hos byggerådgiver Otto Robsahm og programleder Kathrine Moholt.

Søkerstrømmen av par har vært stor. 500 par har forsøkt lykken, fire ulike par ble plukket ut.

De fire parene understreker overfor TV 2 Nettavisen at de aldri hadde meldt seg på om dette var en vanlig realityserie med kameraer som sto på 24 timer i døgnet.

Alle deltakerne skal fortsette i sine vanlige jobber, de får ikke ta ferie for å pusse opp – men de binder seg til å bo «i møkka» som en av dem uttrykker det i den tiden seriens innspillingstid varer.

Vil få egenkapital

- For oss er det penger som er motivet, ikke å bli C-kjendiser på TV, sier fotograf Erlend Aas (28). Kjæresten Nathalie Herland (24) er enig.

- Vi skjønner at vi vil blii gjenkjent når man er på TV, men jeg har følelsen av at dette konseptet tiltaler en helt annen gruppe enn de som vanligvis ser reality-tv, sier Nathalie.

Erlend og Nathalie satser på sitt gode humør og innrømmer gjerne at de ikke har så bred oppussingserfaring. Dét har imidlertid Malcolm McKerlie (38) og Bengt Thuv (38).

Ekstremt god erfaring

- Vi har pusset opp i 11 år. Det er på en måte vår livsstil, smiler de. I sitt samboerskap har de vært gjennom tre hus og to leiligheter. McKerlie studerer for tiden formgivning på Sogn.

- Vi bodde tidligere i et kondemnert trehus fra ’63. Vi var jo naive, egentlig burde vi revet huset, men vi rehabiliterte det isteden, sier Malcolm.

- Vi hadde bad på terrassen i Ekebergskrenten, med forheng, flirer Bengt.

Bengt og Malcolm flytter inn i firemannsboligen med den irske ulvehunden Ima og hennes firbeinte beiler Hector.

Klør i fingrene

Det spørs hvordan Ima og Hector kommer overens med det tredje paret, Karin og Jons katt Ludvig, en tenåring av en katteramp. Han skal nemlig også være med.

Karin Bredesen Bratten (44) og Jon Bratten (52) er seriens eldste deltakere, og elsker å pusse opp. De har totalrenovert et slitent hus fra 50-tallet.

- Jeg er typen som må ha noe å henge fingrene i, flirer Jon. Siste par stiller mer i klasse med de yngste deltakerne.

Ikke verdens beste snekker

Firhana Charania-Moursund og ektemannen Lasse Moursun pusset opp sin egen leilighet i 2003.

Lasse innrømmer gjerne at han ikke er verdens beste snekker

- Det beste ville nok være å style opp en ferdig kåk, ler de.

Fredag ettermiddag ble parene presentert for sin oppgave og flytte inn. Røropplegg og elektrisitet er fikset på forhånd, men paret får ikke ta med seg annet enn en tannbørste.

Ingen av parene visste om hverandre før fredag ettermiddag eller hvor mye penger de fikk. De fleste hadde sniktittet på australske «The Block» på nettet.

- Der var det et par som flyttet inn i et telt midt i stuen med madrassen sin, ler Bengt og Malcolm.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021