Gå til sidens hovedinnhold

Her chiller du i sommer

Enten du bor i hovedstaden eller bare er innom på tur: Flykt fra hverdagen og nyt det Oslo har å by på.

(YEYE): Med mindre du er svært ulik alle andre så blir du også glad av sommeren; sol på himmelen og varmt i været. Da nytter det ikke å sitte innestengt hjemme. Enten du bor i hovedstaden eller bare avlegger en visitt er det flere steder som er verdt å besøke når solen varmer. Vet du ikke hvor du skal dra?

Her er Yeyes 10 tips:

Frognerparken
Sannsynligvis Oslos beste grønne lunge. Med kort vei fra Majorstua t-bane og trikk og buss passerende like ved har parken ypperlig tilgjengelighet. Det er nok plass til at du slipper å ligge teppe-til-teppe med de andre rundt deg. Med flott kunst (Vigelands statuer) og fontene i nærheten er dette et superdeilig sted.
Passer til: grilling med venner og solbading
Transport: alle t-banens linjer går til Majorstua, og derfra går du bare bort gata. 20-bussen og trikkens linje 12 stopper rett utenfor

Frognerbadet
Merk deg datoen: 19. mai åpner Frognerbadet igjen, og da er badeanlegget oppe fra 07:00 og morgenen til 19:30 (10-18 lørdag og søndag)! Ta med deg badedrakt, håndkle og niste og nyt en dag med bading og avslapping i Oslos beste uteanlegg. Tør du å hoppe fra 10-meteren? Det eneste som trekker litt ned er at det koster penger, men vet du at du skal dit mye kan et klippekort løse saken.
Passer til: deg som ikke vil dra så langt for å bade, og som foretrekker klorvann
Transport: t-banen til Majorstua - Frognerbadet har inngang like bak Colosseum kino

Slottsparken
I rekken av parker i Oslo finner vi også Slottsparken. I kongelige omgivelser, og spesielt på 17.mai, er denne parken veldig fin. Sjekk ut området bak slottet - det er større enn man skulle tro! Veldig sentralt, men allikevel rolig. Parken ligger mellom Karl Johans gate og ved "starten" av Bogstadveien, så det er kort vei fra en shoppingtur!
Passer til: avslapping og grilling med venner
Transport: 13- og 19-trikken går til stoppet Slottsparken, eller du kan også ta t-banen til Nationaltheatret (alle t-banens linjer stopper her)

Cuba-parken
Cuba-parken er mest kjent for 17.mai feiringen, «17.mai for alle», en multikulturell feiring av nasjonaldagen. Da finner du masse deilig mat, live-opptredener, livslystige mennesker og god stemning. Ellers utover sommeren er det vanlig med diverse anledninger her, så Cuba-parken er stedet der det skjer!_
Passer til: come-as-you-are happenings og fester
Transport: ligger ved Grünerløkka, så trikk 11, 12 og 13 passerer parken.

Middelalderparken (Sørenga)
Stedet der Øya-festivalen finner sted blir ofte undervurdert når det kommer til park-muligheter. Det er faktisk veldig flott der! Hva med en piknik nede ved vannkanten, eller kanskje i ruinene? Og det er skjermet mot motorveien, så det er ingen unnskyldning. Det er ikke ubegrunnet at det nettopp denne parken har blitt valgt til en festival.
Passer til: grilling eller piknik med venner
Transport: ta trikk 18 eller 19 til St. Halvards plass (ca. 1 minutts gange) eller buss 34 (samme stopp)

Sofienbergparken
De siste årene har Sofienbergparken økt i popularitet, og det er ikke uten grunn. Er du en av de som digger Grünerløkka så digger du nok Sofienbergparken også. Parken ligger mellom Grünerløkka og Botanisk hage, så det er ikke fullt så mye mas i nærheten. Ta med deg boccia-kuler eller en frisbee, et teppe nyt solen!
Passer til: gøy og avslapning med venner
Transport: ta utgangspunkt i Grünerløkka (trikk 11, 12 og 13) og gå derfra

Bygdøy
Det er umulig ikke å like Bygdøy. Fra du går ned Bygdøy allè til du kommer ut til Paradisbukta - det er rett og slett nydelig! Om du liker å gå tur, er Bygdøy stedet for deg. Noe annet herlig er å pakke bagen med godsaker, sette seg på sykkelen og dra ut til Paradisbukta for bading og morro. Med bl.a. Folkemuseet kan man også få en dose kultur dersom man ønsker. Og glem for all del ikke det perfekte badestedet, Huk!
Passer til: piknik, turer og bading
Transport: er du ikke fan av sykkel kan du enkelt ta 30-bussen som går til Bygdøy

St. Hanshaugen
Denne flotte parken har eksistert siden 1850-tallet, og er selve prototypen på park. Med sine mange trær, gangveier, bruer, basseng, tårnhus, statuer, blomster og mye mer er dette en svært romantisk park. Fra toppen har du utsikt over store deler av Oslo, og det er virkelig å anbefale å se solnedgangen derfra. Parken er en favoritt hos de fleste, gamle som unge.
Passer til: grilling med venner eller en god gammeldags spasertur med din kjære
Transport: 37-bussen til St. Hanshaugen

Operaen
Kanskje ikke det du tenker på som stedet å være, men nå er det jo slik at operaen er for alle, og da er det jo for gærent å ikke bruke den, eller hva? Ikke det mest behagelige stedet å ligge (marmor er ikke spesielt mykt), men er du i byen og trenger en kjapp pause er det bare å krysse broen fra Oslo S og gå opp på taket. Da glemmer du lett alt mas og stress.
Passer til: de gangene du trenger et avbrekk, og caféen ikke er rolig nok
Transport: kommer du deg til Oslo S er det bare å gå rett over broen (den går rett fra parkeringsplassen ved Hotell Opera)

Øyene
Noe Oslo virkelig kan skryte av er de mange og flotte øyene ute i fjorden. Mye pes? Ikke tenk negativt! Det er ikke verre enn å ta båten over, så har du en hel dag ute av byen - med bademuligheter, grillmuligheter, turmuligheter - ja, uendelig mange muligheter! Og hvor gøy er det vel ikke å pakke bagen og dra ut, med vinden i håret og bikinien i veska? Et absolutt must i sommer.
Passer til: det meste! Grilling, piknik, bading, soling og alt som faller i smak
Transport: Båtene begynner å gå 24.mai,så ta 60-bussen til Vippetangen og hopp på!

Sist, men ikke minst...
Av disse 10 stedene skulle du kunne finne noe som passer ditt behov, men gjør det ikke det finnes det enda flere parker! Mest sannsynlig har du en i nærheten. Det finnes alt fra Kampen park til Torshovpark til Uranienborgpark. Og er du av den sky typen - hva med din egen eller en venn sin hage? Må absolutt ikke undervurderes! Poenget er uansett at du må komme deg ut og nyte det fine været! Om det så er på balkongen; ute er ute!

Tips: Alle transportmetoder er gjort med utgangspunkt i Jernbanetorget. Sjekk Reiseplanleggeren på trafikanten.no for å finne ut hvordan du skal reise fra ditt sted!

Hvilket sted er DITT yndlingssted? Hvor drar du aller helst om sommeren? Kommenter under saken!

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken