(SIDE2): Hilde Robstad (17) og Christine Bjerkan (18) er to av deltakerne som er i årets Frøken Norge-kvartfinale. Vi møtte de unge jentene på Helsemessen 2008 som fant sted i helgen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå

Hvem vinner?
Frøken Norge-deltakerne ble kjent med hverandre i forbindelse med konkurransen, og har allerede utviklet et vennskap.

- Vi opplever at de fleste jentene bygger et vennskap over tid. Når de møtes første gangen så er det kanskje blikk, og de tenker «hun er flottere enn meg», og de ser på hverandre som konkurrenter. Det finnes få unntak som er kyniske og har kun som mål å vinne. De fleste av jentene blir en vennegjeng, og det er også vårt mål, sier missegeneral Geir Hamnes.

Selv om Hilde og Christine holder sammen nå, er det «alle mot alle» når 40 jentene skal reduseres til 20 i kvartfinalen som starter den 25. februar. Derfor utfordret Side2 venninnene til kamp - for å sjekke hvordan det står til med konkurranseinnstinktet og den fysiske formen.

SE VIDEO:

HTML EMBED

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå

Ikke kun utseende
Hamnes mener det å holde seg i form er viktig for deltakerne siden de ofte har lange dager med mye jobb.

- På lørdag var de for eksempel oppe klokken 07.00 for å gjøre oppdrag på messen på scenen og på catwalken. Deretter var det arrangement frem til tolv på kvelden. Det blir en lang dag på 17 timer, og i den sammenheng kan det være viktig å være i fysisk god form. Trening gjør at man har det bedre med seg selv. Det handler om egen trivsel, men det gjelder generelt i samfunnet, det gjør livet lettere.

Samtidig påpeker missegeneralen at det i Frøken Norge-konkurransen ikke er noen spesielle kriterier.

- Rent fysisk har vi jenter fra 34 til 40 i størrelse, og fra den høyeste til laveste skilles det 18 centimeter i høyde. Det er forskjellen på oss og en modellkonkurranse der man må leve opp til visse krav for å hevde seg.

Hamnes tror heller at hvis det er snakk om fysiske krav i denne konkurransen, så er det krav jentene stiller til seg selv.

- Vi har ingen kriterier til den perfekte Frøken Norge. Vi ønsker at konkurransen skal være åpen for alle.

Han opplyser at det viktigste i Frøken Norge-konkurransen blant annet er å være utadvendt, kunne tørre å snakke i en forsamling og trives i en slik setting, og ha et engasjement for noe.

Modell-eksperten
TV3-programleder Kathrine Sørland var Norges kandidat til Miss World i 2002 hvor hun endte på fjerdeplass, og i 2004 deltok hun i Miss Universe, hvor hun endte på en ellevteplass.

Den erfarne modellen mener det er viktig å holde seg i form som Frøken Norge-deltaker, men påpeker at det er viktig uansett hva du gjør og hvor du er i livet.

- Det er viktig å holde seg i form, men man skal ikke være fanatisk.

I en skjønnhetskonkurranse kan trening gi fordeler ved at det gir mer energi, bedre holdning og yngre utseende, mener hun.

- Du tappes for energi ved at det er mye nye inntrykk, og hard konkurranse. Trening gir energi, du føler deg vel og får bedre selvtillitt.

Selv er Sørland inne i en god treningsperiode.

- Ja, nå har jeg vært flink, sier hun og ler. Jeg trener styrke og kondisjon. Jeg er ikke glad i yoga, men jogger, sykler og bruker apparater.

Spis det du vil
Når det gjelder kosthold sier Sørland at det selvfølgelig er forskjell på folk, noen mennesker er naturlig slanke og kan stort sett spise det de vil. Men en generell regel synes hun uansett er å ha et sunt forhold til mat, og unne seg å skeie ut med måte.

Sørland utdyper dette med at om du er glad i pizza og hamburger så bør det være lov å nyte det. Da mener hun ikke å spise mye av ferdigmaten og hele tiden, men at det er greit innimellom ved siden av den såkalte sunne «JA-maten».

- Man behøver ikke alltid spise sunt, det er viktig å spise det man har lyst på. Man skal ha et naturlig, sunt forhold til mat.

Les mer om Christine her og les mer om Hilde her. (Eksterne linker)

Les saken: - Trener helst til hardrock

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!