Gå til sidens hovedinnhold

- Frp-velgere har mest uflaks

TrygVesta Forsikring har undersøkt hvor flaks og uflaks nordmenn mener de har.

(SIDE2): Så er ulykkesdagen her igjen: Fredag den 13.

Tre av ti har mye flaks
En undersøkelse gjort av TrygVesta Forsikring viser at mange trolig kommer til å ha uflaks i dag - i hvert fall tror de det selv.

Én av ti sier de har hatt mer uflaks en flaks gjennom livet, mens tre av ti mener de har hatt mest flaks.

- Seks av ti spurte mener flaks og uflaks har vært omtrent likelig fordelt, sier Anne Stine Mollestad, skadedirektør i TrygVesta, i en pressemelding.

Verst for unge Frp-velgere
Det er de som stemmer Rødt/RV og KrF som mener de har mest flaks, mens Frp-erne mener de er mest uheldige.

De eldste blant oss føler de har mer flaks enn de yngre. 37 prosent av de over 60 år mener at de har hatt mest flaks i løpet av livet, mens 28 prosent av de under 30 føler det samme. Det er flest unge som mener de har hatt mest uflaks.

Uheldige sørlendinger
Sørlendingene føler at de er de mest uheldige av oss. Deretter følger Oslo og Akershus, Vestlandet, Nord-Norge og østlandet for øvrig. Trønderne har mest flaks.

Av trønderne, mener 72 prosent at de har hatt like mye flaks som uflaks, mens 42 prosent av sørlendingene mener det samme.

- Tallene indikerer at spurte i byene synes de har mer uflaks enn spurte i landkommuner, sier Mollestad.

Husker ikke sist
Lite overraskende er det de som tjener best som føler seg mest heldige. Blant de som tjener mer enn 600 000 mener flesteparten at de har hatt mest flaks, mens blant de som tjener under 300 000 føler de fleste at de har hatt mest uflaks.

De fleste, 23 prosent, hadde sist flaks i arbeidslivet. Andre sammenhenger vi sist opplevde flaks var ved å unngå uhell og ulykker (15%), i kjærligheten (14%), på eksamen (5%) og i spill (5%). 17 prosent hadde hell i andre sammenhenger.

Hele 22.prosent av oss husker ikke sist de hadde flaks.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien