Gå til sidens hovedinnhold

Homostrid i Frp

Frp vil ikke la homofile få gifte seg. - Skjønner ikke hvorfor de skal blande seg inn i folks privatliv, sier Fremskrittspartiets Ungdom.

(YEYE): Om halvannen uke vedtar Stortinget trolig regjeringens forslag til en ny, felles ekteskapslov. Mens de andre partiene stemmer for, kommer Frp og KrF til å stemme mot. Men Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) er sterkt uenig med moderpartiet, og mener homofile bør få gifte seg og adoptere barn.

- Skjønner ikke hvorfor
Sentralstyremedlem i FpU, Petter Kvinge Tvedt, synes Frps syn er vanskelig å forstå. I en artikkel på ungdomspartiets nettsted går han kraftig ut mot Frps syn i denne saken.

- Som liberalist kan jeg ikke skjønne hvorfor politikerne skal blande seg inn i folks privatliv. I tillegg forstår jeg ikke den skepsisen Frp har mot at homofile skal få adoptere barn. Det er ingen grunner til at homofile skal være dårligere foreldre enn heterofile, sier Kvinge Tvedt til Yeye.

- Tynne argumenter
Et av Frps argumenter mot den nye loven er at de ønsker å beholde ekteskapet som institusjon, og mener en felles ekteskapslov vil motarbeide dette. Kvinge Tvedt mener moderpartiets argumenter faller på sin egen urimelighet.

- Dersom ekteskapet skal være den mest stabile rammen rundt familien, slik som Frp mener, så må det absolutt få gjelde flere. Samtidig mener jeg at det blir feil at det skal skisseres en A4-løsning som skal gjelde alle, sier Kvinge Tvedt.

- Han tar feil
Familiepolitisk talsmann i Frp, Ulf Erik Knudsen, er uenig med Kvinge Tvedt og mener han tar feil.

- Når han sier ekteskapet har forandret seg gjennom tidene, så har han rett i det. Men ekteskapet har alltid vært mellom mann og kvinne, på et eller annet vis. Så argumentene hans der ser jeg ikke som relevante, sier Knudsen.

Knudsen mener det ikke er noen generell uenighet internt i Frp i denne saken.

- Kvinge Tvedt har selvfølgelig rett til å mener det han vil, men i Frp er dette en sak hvor det store flertallet, sikkert 95 prosent, står bak det synet vi har i Stortinget, sier Knudsen.

Men til tross for at Frp går mot en felles ekteskapslov og at homofile skal få adoptere, mener Knudsen homofile kan være vel så gode foreldre som heterofile.

- Jeg tror homofile er akkurat som heterofile, det finnes både gode og dårlige foreldre. Men jeg tror det ideelle er å vokse opp med rollemodeller av begge kjønn og det er det vi ønsket å tilstrebe gjennom regelverk, sier Knudsen til Yeye.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Kommentarer til denne saken