Fremskrittspartiet får en oppsving i Nettavisens marsmåling fra InFact. Partiet får en oppslutning på 13,7 prosent, som er fram 1,4 prosentpoeng fra februar.

– Det er alltid hyggelig når det går fram, men disse målingene spriker og det går opp og ned, sier Frp-leder Sylvi Listhaug til Nettavisen.

I stortingsvalget for to år siden fikk Frp 11,6 prosent av stemmene. Ifølge bakgrunnstallene til målingen, så har 62.000 velgere kommet til partiet siden valget.

– Det er valgresultatet som teller, men det gir selvfølgelig inspirasjon til å stå på, sier Listhaug om økningen.

Resultatene for alle partiene:

I målingen, som ble tatt opp 6. mars, er folk spurt om hva de ville stemt om det var stortingsvalg i morgen. 1023 personer har svart, og feilmarginen er på +/- 3,0 prosentpoeng.

– Så store som mulig

– Er du fornøyd med resultatet dere nå ligger på?

– Vi skal jobbe og stå på for å bli så store som mulig. Det som skjer nå at stadig flere får problemer med å få endene til å møtes. Der mener vi at vi har de beste løsningene som er å sette ned skattene og tilbakebetale en del av det enorme overskuddet staten nå får blant annet på strøm, sier Listhaug, og legger til:

– Jeg tror mange ser at det å fjerne drivstoffavgiften, halvere matmomsen og innføre makspris på strøm, er rett medisin nå. Det tror jeg mange er enig med oss i.

Resultatet er likevel langt unna storebror Høyre, som siden stortingsvalget har stjålet flere velgere, totalt 256.000 fra andre partier.

Høyre går imidlertid tilbake i Nettavisens marsmåling, til et resultat på 28,9 prosent (-1,9).

– Mange løftebrudd

Både Venstre, KrF og Frp går fram av de borgerlige partiene, noe som likevel sikrer et borgerlig flertall. De fire borgerlige partiene får til sammen 89 mandater (85 gir flertall).

Mens de rødgrønne regjeringspartiene, selv med støtte fra både SV, MDG og Rødt, får 80 mandater – og er langt unna flertall.

– Tror du det er sannsynlig at det blir et regjeringsskifte om to år ut fra det du ser nå?

– Det er lenge til valget, og det eneste man vet er at det skjer veldig mye fram til valget. Men klart det har aldri vært en regjering som har gjennomført så mange løftebrudd på så kort tid, innført tidenes skattesjokk og kuttet i velferdstjenester. Så det er ikke rart velgerne er skuffet og misfornøyd, sier Listhaug, og skyter inn:

– Vi skal gjøre alt vi kan for å få til et skifte ved neste korsvei.

Gjennomsnittet for Frp på de nasjonale målingene så langt i mars, er 13 prosent, ifølge nettstedet Pollofpolls.