Gå til sidens hovedinnhold

Skaper slankehysteri blant mødre

Nå advarer eksperter eldre kvinner som ønsker å se ut som Hollywood-stjernene.

(SIDE2): Middelaldrende kvinner utvikler spiseforstyrrelser fordi de ønsker å se ut som ungdommelige kjendiskvinner som blant andre Madonna og Teri Hetcher. Eksperter går nå ut og advarer, melder The Sydney Morning Herald.

Anoreksi og bulimi er vanligvis forbundet med tenåringsjenter, men nå viser det seg at en av ti som lider av spiseforstyrrelser i Australia er eldre kvinner.

Eldre behandles
Amanda Jordan, som er sjef ved Eating Disorders Foundation i Australia, opplyser at kvinner helt opp i 70-årene nå blir behandlet for spiseforstyrrelser. Det er imidlertid mer vanlig at sykdommen rammer personer i slutten av 30-årene og fram til 50-årene.

Hun påpeker at kvinnene er delt inn i to grupper. Du har de personene som utviklet spiseforstyrrelser i ungdommen, og som får tilbakefall senere i livet, også er det den gruppen som har blitt syke for første gang i middelalderen.

En nyere australsk studie viser at gjennomsnittsalderen for å utvikle spiseforstyrrelser nå var steget til kvinner i slutten av 30-årene og tidlig 40-årene. Det var 3000 kvinner som deltok i undersøkelsen fra 1995 og 2005, og resultatet viste at antallet eldre personer med spiseforstyrrelser hadde økt.

Julie Thomson ved Butterfly Foundation hevder en av årsakene er fenomenet med såkalte «yummy mummy». En annen faktor er presset med å returnere raskt tilbake til sin opprinnelige vekt etter en fødsel. Disse tingene er med på å få kvinner til å gå på dietter og slanke seg, og det fører til økt risiko for å utvikle spiseforstyrrelser.

Følg med på siste nytt innen helse her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her