Gå til sidens hovedinnhold

- Frykter dødsras i Bergen

Etter rasulykken i Oslo i helgen, frykter Leieboerforeningen i Bergen at liknende uhell skal skje her. Nå krever de strengere krav til sikring av stillaser.

(iBergen.no) En 32 år gammel kvinne i Olso døde i helgen av skadene hun pådro seg etter at et stillas og deler av en bygård raste over henne. Leieboerforeningen i Bergen mener nå at det bør stilles strengere krav til dem som setter opp og sikrer stillaser, skriver Bergensavisen.

– Stillas-ulykker i forbindelse med bygnings– og oppussingsarbeid er vi veldig redde for. Stiv kuling og presenning rundt stillasene er en dårlig kombinasjon. Får vinden skikkelig tak i presenningen, kan den lett dra med seg både stillas og veggen det er festet til. Da kan det fort gå galt, sier Stig Høisæther i Leieboerforeningen i Bergen.

Høisæther sier at han selv har vært redd flere ganger når han har vært ute og gått, og mener at en rekke bygninger som er under oppussing i Bergen nå kan være potensielle farer.

For halvannen måned siden blåste et åtte etasjers høyt stillas over ende under sterk vind i Edvard Griegs vei. Da var det heldigvis ingen personer i nærheten.

(Les flere nyheter på iBergen.no).

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka