Gå til sidens hovedinnhold

Frykter Dung aldri blir funnet

Politiet er redd for at savnede Dung Tran Larsen vil lide samme skjebne som Trine Frantzen.

(iBergen.no) Nøyaktig én måned er gått siden Dung Tran Larsen (22) sist ble sett hjemme i boligen i Krabbedalen. Ifølge ektemannen forsvant hun om natten mens han sov. Tilbake på nattbordet lå gifteringen.

Kom sent igang
Først seks dager etter forsvinningen meldte han henne savnet, etter råd fra sin advokat. Den tapte tiden ga etterforskningen et handikap, da den ble satt tilbake mange dager.

Hundesøk etter den savnede kom først i gang forrige tirsdag, tre og en halv uke etter forsvinningen.

Nå frykter politiet at den savnede tobarnsmoren aldri vil bli funnet.

- Ja, vi håper virkelig ikke at dette blir en ny Trine Frantzen-sak, sier politiinspektør Tore Salvesen til iBergen.no.

Sporløst forsvunnet
Trine Frantzen fra Søfteland forsvant sporløst for tre år siden og er ennå ikke funnet. Også den gangen kom politiarbeidet sent i gang, noe familien hennes har kritisert kraftig i ettertid.

Desperasjonen etter å finne Trine har fått familien hennes til å ta opp et lån og utlove dusør til den som kan løse mysteriet. I TVNorge-programmet «Savnet» nøstet privatetterforsker Ola Thune hennes siste kjente bevegelser, uten å komme nærmere en løsning.

Thunes etterforskning fikk politiet til å samle et nytt team for å etterforske saken, noe som førte til at samboeren hennes ble siktet for drap, trass i at ingen lik er funnet.

Verken familien eller politiet tror i dag at Trine er i live. Imidlertid skal hun ha blitt observert flere ganger de siste tre årene, blant annet av politifolk.

Sist sett St. Hans
I Dung Tran Larsens tilfelle tror politiet de står overfor en straffesak, hovedsaklig fordi hun har vært borte så lenge. Foreløpig er de viktigste sporene elektroniske data tilknyttet mobiltelefonen eller overvåkningsbilder. Hvor Dung befinner seg er ennå et mysterium.

Siste sikre observasjon av henne utenfor hjemmet var 23. juni da hun handlet på Sartor senter. Senere samme dag ble et bilde tatt av henne hjemme i stuen. Samtidig ble mobiltelefonen hennes slått av for godt.

Isolerte seg
Politiet jobber utifra fire teorier: hun er fortsatt i live og holder seg frivillig skjult, hun er blitt utsatt for en ulykke, hun har tatt sitt eget liv, eller er utsatt for en kriminell handling.

Tre og en halv uke før forsvinningen fødte hun en datter. Etter fødselen skal hun ha valgt å isolere seg, i tråd med gammel vietnamesisk skikk. Det skal være årsaken til at hun ikke dukket opp på en spebarnskontroll på helsestasjonen sju dager etter fødselen. Sammen med ektemannen har hun også en ett år gammel sønn. Hun isolerte seg ikke etter den første fødselen, men skal ha ønsket å gjøre det riktig andre gangen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe