Gå til sidens hovedinnhold

Frykter ikke Se og Hør-satsing

Schibsted-sjef Kjell Aamot avviser at Se og Hørs nysatsing vil ha noen innvirkning på konsernets inntekter, slik en aksjeanalytiker hevdet i går.

De siste dagene har Schibsted-aksjen utviklet seg svakere enn totalmarkedet og analysesjef Bård Bjølgerud i Alfred Berg ABN Amro tror det kan være en sammenheng mellom Se og Hørs ukentlige ekstrautgave og Schibsted-aksjen. Han viser til at VG utgjør rundt 45 prosent av driftsresultatet i Schibsted, og lønnsomheten i VG er veldig følsom for endringer i opplaget.

Men konsernsjef Kjell Aamot i VG-eier Schibsted frykter ikke for at økonomien i VG og Aftenposten er truet. Han mener dette er en kamp mellom Se og Hør og Her og Nå og mener ikke Se og Hør legger press på Schibsted og Schibsteds aviser med en ekstra ukentlig utgave, skriver Kampanje.

– Nei, jeg synes ikke det. I forhold til det som er kommet frem i media så virker dette mer som en kamp mellom Se og Hør og Her og Nå, sier Kjell Aamot som heller ikke mener et slikt magasin er med på å skape usikkerhet rundt de fremtidige resultatene til VG og Aftenposten.

Derimot mener han at en ekstra utgave kan komme til å påvirke konkurransesituasjonen i avismarkedet, både opplagsmessig og annonsemessig.

– Det er vanskelig å si noe sikkert her. Men ett hvert nytt produkt som kommer inn på et marked vil påvirke konkurransesituasjonen, sier konsernsjefen.

93267

Reklame

Disse gressklipperne er best i test

Kommentarer til denne saken