Gå til sidens hovedinnhold

Frykter nytt fuglevirus-dødsfall i Tyrkia

En 12 år gammel tyrkisk jente som døde søndag, undersøkes nå for fuglevirus.

Totalt 18 personer har testet positivt for det livsfarlige H5N1-firuset i Tyrkia. I Ankara pågår det fremdeles testing av personer man frykter kan ha blitt smittet.

Bror kjemper for livet
Blant disse er den 12 år gamle jenten Fatma Ozcan. Hun døde søndag formiddag og helsemyndighetene sier til nyhetsbyrået Anatolia at de frykter hun kan være smittet av fuglevirus. Hennes fem år gamle bror, Muhammet, er også alvorlig syk og blir nå også undersøkt for H5N1-viruset.

- Hennes bror har feber og infeksjonen i brystet utvikler seg ikke, sier lege Ahmet Faik Oner ifølge AP.

Myndighetene sier at resultatet fra prøvene blir annonsert søndag ettermiddag. Det er ikke kjent hvorvidt søskenparet har vært i kontakt med fugl, melder AP.

Første i Europa
Dusinvis av mennesker har blitt innlagt på sykehus over hele Tyrkia med influensalignende symptomer. Helsemyndighetene sier at 18 personer er bekreftet smittet, inkludert de tre barna som døde forrige uke øst i landet. Barna skal angivelig ha berørt eller lekt med fugler. Det er ingenting som tyder på at smitten har skjedd fra person-til-person.

De tre barna er de første kjente dødsfallene som følge av fugleviruset utenfor Asia, hvor viruset har krevd til sammen 77 liv siden 2003.

Masseslakt
Tyrkiske myndigheter fortsatte søndag med å slakte tusenvis av kyllinger, kalkuner og gjess over hele landet. Myndighetene satt lørdag ned en komité som skal komme med anbefalinger for hvordan landets fjærkreindustri, som sysselsetter 100.000 mennesker, kan overleve. Til nå har 455.000 fugler blitt avlivet, og fugleviruset er bekreftet oppdaget i 26 av Tyrkias 81 provinser.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken