Gå til sidens hovedinnhold

- Frykter overgriper skal stikke av

Politiet er redd en 38-åring, som er tiltalt for å ha hatt sex med en 15-åring, vil stikke av før saken skal opp i Bergen tingrett om halvannen uke. I dag blir han framstilt for fengsling.

Mannen hadde et forhold til den da 15 år gamle jenta i 2002, men da forholdet ble avsluttet, ble mannen anmeldt for utuktig omgang med barn under 16 år. Mannen ble da plagsom og skal ha tatt hyppig kontakt med den 20 år yngre eks-kjæresten, både ved sms og telefonoppringinger.

Brøt besøksforbud
Han fikk etterhvert besøksforbud mot jenta, men overholdt ikke dette. Det danner grunnlaget for tiltalen, som går ut på plagsom og skremmende atferd, brudd på besøksforbud og utuktig omgang med barn.

Saken skal opp for tingretten til hovedforhandling 16. januar, men politiet mener det er grunn til å tro at han ikke vil innfinne seg i retten når saken starter.

Har unnlatt å møte før
- Han har tidligere latt være å dukke opp når han skal, og derfor mener vi han må settes i varetekt fram til den tid, sier politiadvokat Steinar Moritz Andersen til iBergen.no.

Mannen ble pågrepet nylig av politiet. Ifølge Andersen er det ingen spesiell grunn til at politiet frykter at mannen vil flykte, men sier de ønsker varetekt på bakgrunn av tidligere episoder.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken