(SIDE2): Det er forskere i London som har studert over 3000 barn for å se om FTO-genet har en innvirkning på evnen til å brenne kalorier eller på appetitten. Det melder BBC news, mandag.

BAKGRUNN: Fedme-gen funnet

De fant at personer med genet hadde mindre sannsynlighet for at appetitten ble slått av da de ble mette. FTO er det første genet som er linket til den hvite befolkningen.

Veier tre kilo mer
Tidligere studier har vist at voksne med to kopier av høyrisikoversjonen av genet veier i gjennomsnitt tre kilo mer og de som bare har en kopi av genet veier i gjennomsnitt halvannen kilo mer enn de som ikke bærer genet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Forskerne fra University College London og Institute of Psychiatry, King's College London bestemte seg for å lære mer om genet.

De testet hvorvidt barn fra 8 til elleve år som bar det mest potente genet hadde ulik appetitt på bakgrunn av høyde, vekt og midjemåling. De fikk også et spørreskjema og foreldrene ble spurt om barnas kostholdsvaner.

Overspiste
Resultatene viste at barna som hadde risikoversjonen av fedmegenet hadde en tendens til å overspise og ikke kjenne når de var mette.

Genets effekt på appetitten var den samme selv om man tok hensyn til både alder, kjønn, økonomisk bakgrunn og BMI.

- Det er ikke så enkelt som at de som har genet blir overvektige automatisk, men de er mer disponert for å overspise, sa sjefsforsker Professor Jane Wardle. Dette gjør barna mye mer utsatt for det moderne samfunnet som presenterer oss for større porsjoner og ubegrensede matvalg.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

LES MER HELSE HER