Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke all verden å få klippet av fingeren

Det gikk hardt for seg i «Fuck Up». Vi møtte regissøren og fire av skuespillerne.

I premiereklare «Fuck Up» møter vi fire venner som er villige til å ofre alt for hverandre.

Karlsen har tidligere regissert to sesonger av «Dag» og vært en av mennene bak den kontroversielle serien «De syv dødssyndene». Nå har han samlet tre av skuespillerne fra «Dag», Atle Antonsen, Anders Baasmo Christiansen og Tuva Novotny, og laget spillefilm.

- Langt kjedeligere enn Jack
Hovedrollen Jack spilles av Jon Øigarden. Jack lever et dobbeltliv, med et normalt familieliv på den ene siden og et liv fullt av damer og dop på den andre siden. Det er ikke helt sånn Øigarden har det i virkeligheten.

- Jeg kjenner meg igjen i mange ting, samtidig som det er langt fra sånn jeg er. Jeg nok langt kjedeligere enn Jack, ler han.

Dobbeltlivet til Jack blir ikke enklere da Glenn (Antonsen) krasjer med bilen full av kokain. Mens Glenn voktes av politiet på sykehuset, må Jack, Rasmussen (Christiansen) og Robin (Novotny) prøve å redde både ham og seg selv fra svært voldelige pengeinnkrevere.

Jack får blant annet en finger klippet av i forsøket på å redde Glenn. Øigarden er usikker om han ville taklet akkurat det.

- Jeg skulle ikke tro det ... Men vi snakket om det, og det å klippe av fingeren gjør visst vondt, men det er ikke all verden. Det er visst verst akkurat når de klipper, men så går det over, sier han.

Har beholdt bestevennen
Novotny tror hun kunne gått langt for vennene sine.

- Det er det man har venner til. Jeg tror ikke blod er tykkere enn vann, sier hun.

Som Robin, har også hun beholdt kontakten med bestevennen fra barndommen.

- Jeg har hatt samme bestevenn fra da jeg var 12 år gammel. Vi har utviklet oss helt forskjellig, men det betyr ikke så mye. Et vennskap må tåle ulikheter, sier hun.

«Onkel politi»
Baasmo Christiansen spiller Rasmussen - en fyr som stadig havner i trøbbel og er så godt kjent på politistasjonen at han tar med ferske boller i avhør. Selv ville han ikke vært like rolig i en avhørssituasjon.

- Jeg hadde nok blitt litt mer stressa hvis jeg ble tatt inn hos politiet. Men hadde jeg hatt samme oppvekst som ham, kan det hende jeg også ville tatt med boller til politiet. Politiet blir som en onkel, en trygg voksenfigur, sier han.

Viktig med foreldre
Nettopp oppvekstvilkår kommer tydelig frem i filmen. Alle de fire karakterene er preget av sine foreldre. Antonsen mener at foreldre har enorm påvirkning på barna sine.

- Det er alfa omega. Det er greit at man er født med en personlighet, men man er prisgitt oppveksten sin, sier han.

Karlsen tror mange ikke er klar over foreldrenes påvirkning før man blir voksne.

- Man merker det spesielt når man får barn selv. Plutselig innser man at «nå høres jeg ut som faren min» eller «dette kunne moren min sagt», sier han.

Venner i virkeligheten
Både skuespillerne og regissøren opplevde det som en stor fordel at de kjente hverandre godt fra før.

- Det er en kjempefordel. Det er bra å kjenne hverandre så godt. Vi er en kameratgjeng som spiller en kameratgjeng, sier Baasmo Christiansen.

Novotny følte seg trygg på teamet rundt seg.

- Du jobber med en gjeng du vet gjør gode ting. Man har ikke den startstreken man ofte har i begynnelsen når man møter nye folk. Vi vet hvor vi har hverandre og at vi kan være på et høyt nivå. Vi er på topp fra starten av, sier hun.

Karlsen er enig:

- Det føles veldig trygt. Vi kom fort til en kreativ prosess som ga resultater. Når vi kjenner hverandre så godt, vet vi at vi kan dumme oss ut og kan si hva vi mener, sier han.

Les lengre intervjuer med Atle Antonsen og Øystein Karlsen senere i uken.

HTML EMBED
Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken