Gå til sidens hovedinnhold

Full gass for Hexagon

Har lagt frem et solid resultat for årets tre første måneder.

Hexagon opplever en solid resultatforbedring i første kvartal. Gassbeholderdivisjonen Ragasco er en viktig bidragsyter til oppgangen.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

- Styret er fornøyd med utviklingen i Ragasco. Den planlagte kapasitetsveksten i 2009 på 25 prosent vil kunne realiseres uten vesentlige investeringer. Markedsutsiktene tilsier at denne kapasiteten vil være nødvendig for å tilfredsstille etterspørselsveksten. Styret forventer at den positive resultatutviklingen i selskapet vil fortsette utover året, skriver selskapet i sin resultatrapport.

Selskapet skriver at ordreboken i Ragasco allerede er større enn det totale salget i 2008.

Hexagon fikk i første kvartal et resultat før skatt på 34,1 millioner kroner mot et underskudd på 0,1 millioner kroner i første kvartal året før. Driftsresultatet økte til 21 millioner kroner fra 9,4 millioner kroner første kvartal i 2008, mens før avskrivninger økte driftsresultatet (EBITDA) til 34,7 millioner kroner fra 19,5 millioner.

Driftsinntektene vokste til 228 millioner kroner fra 168 millioner kroner. Kontantstrømmen fra driften var positiv med 4,5 millioner kroner, men den negativ kontantstrøm fra investeringsaktiviteter ga en samlet kontantstrøm på minus 5 millioner kroner.

Dermed ble beholdningen av kontanter og kontantekvivalenter redusert fra 9,9 millioner kroner til 4,9 millioner kroner. Selskapet har også en ubenyttet kredittfasilitet på 72,6 millioner kroner.

Styret forventer at høytrykksområdet vil få et resultat på linje med fjoråret, med en betydelig resultatforbedring fra Raufoss, og et noe svakere resultat fra Lincoln Composites.

Det er for tiden kapasitetsoppbyggingen i Lincoln Composites og det er ventet at salget av Titan-beholdere vil første gi effekt i andre halvår. Hexagon uttrykker også at det er knyttet usikkerhet rundt utviklingen i gassbussmarkedet både i EU og USA mot slutten av året.

- Styret konstaterer at vindkraftmarkedet får en tilbakegang i 2009 og forventer at Devold AMT vil få et relativt svakt resultat dette året. Det forventes imidlertid vekst i vindkraft igjen fra 2010 og fremover, skriver selskapet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken