Gå til sidens hovedinnhold

Full krig i oljeselskap

Berge Gerdt Larsen kastet på hodet ut av DNO.

Det var full balluba på generalforsamlingen til oljeselskapet DNO. Interessen rundt selskapet var tidligere svært stor, og aksjen ble betegnet som en folkeaksje på Oslo Børs. DNO har særlig gjort seg bemerket ved å satse tidlig på utvinning av olje fra de kurdiske områdene i Nord-Irak.

Så langt har DNO vært Berge Gerdt Larsens lekegrind. Men etter generalforsamlingen har Bijan Mossavar-Rahmani og hans RAK Petroleum tatt kontrollen over DNO. RAK står for en emirat av De forente arabiske emirater, og selskapet har 30 prosent av aksjene i DNO.

Kastet ut
På generalforsamlingen sa Mossavar-Rahmani at DNO går inn i en ny fase. Han vil derfor ha en notering av selskapet på London-børsen, og en total utskifting av styret. Dette skriver Stocklink iMarkedet.

Ved avstemningen stemte 78 prosent for nytt styre, mens 22 prosent stemte imot. Dermed ble Berge Gerdt Larsen kastet som styreleder, mens Bijan Mossavar-Rahmani ble ny styreleder.

Gunnar Hirsti ble valgt til ny nestleder i DNO. Hirsti erstatter Shelly Hansen som ny nestleder, mens Hansen blir vanlig styremedlem.

Gerdt Larsen kjempet i imot forslaget fra RAK, og mente at dette var dårlig «corporate policy». Bergensinvestoren viste også til at bare 61 prosent av aksjonærene i DNO var til stede ved avstemningen torsdag.

Kommentarer til denne saken