Gå til sidens hovedinnhold

Full pott for Potter

Harry Potter er ren magi for medier i sommertørke.

Tall medieovervåkerne Retriever har hentet ut på oppdrag fra NA24 Propaganda forteller at filmhelten er nevnt hele 480 ganger i norske medier den siste uka. Den siste Potter-filmen, «Harry Potter og Føniksordenen», har norgespremière på Colosseum kino i Oslo i kveld.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Høyest er tallene for i dag, fredag 13. juli. Til sammen er Harry Potter nevnt 191 ganger på nett og papir. Tallene vil trolig stige utover kvelden.

Jevnt fordelt
Fordelingen mellom nett og papir er også helt jevn. Aftenpostens papirutgave topper lista, Harry Potter er nevnt 20 ganger i ukas løp. Torsdag inviterte også Aften sine lesere til å telle antall ganger Harry Potter var nevnt i avisa og deretter sende SMS til redaksjonen og vinne kinobilletter.

Samtlige riksmedier har omtalt den nye filmen, og det har også de store regionavisene. Midt i uka fant Retriever 108 treff på Harry Potter, mens det i innledningen til uka var «bare» 30. Inklusive riksmedienes dekning viser fylkesoversikten at Østfold har høyest score på Harry Potter - 174. Finnmark ligger lavest med 135.

Flinke
- Harry Potter er en skikkelse som har oppnådd en enorm popularitet hos flere deler av befolkningen. I tillegg til at rettighetshaverne har vært enormt flinke på å utnytte dette kommersielt, med ulike produkter rundt bok- og filmlanseringene, sier Espen Viskjer hos medieovervåkerne Retriever.

- Kombinasjonen av høy interesse i befolkningen og godt PR-arbeid fra filmselskapet gir selvsagt spalteplass i så vel norske som internasjonale medier, sier han.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai