Gå til sidens hovedinnhold

Full rulle i Royal League

Rosenborg, Lillestrøm og Vålerenga spille Royal League-kamper denne helgen. Trøndernes kamp borte mot Helsinborg går på TV Norge søndag kl. 16.00.

Søndag møtes den norske seriemesteren og den svenske cupmesteren i 2.runde av Royal League. Helsingborg tar i mot Rosenborg hjemme på Olympia – begge lag med en fantastisk høstsesong bak seg.

Det er de dominerende lagene i siste del av sesongen i Norge og Sverige som spiller mot hverandre i Helsingborg. Begge lag nesten uslåelige i siste del av Tippeligaen og Allsvenskan, godt ledet an av sine storscorere Steffen Iversen og Henke Larsson.

Ett tap på 13 kamper

Helsingborg IF hentet hjem cuppokalen sist lørdag med seier 2-0 over Gefle foran kun 3300 tilskuere på Råsunda. Klubben har hatt en flott høstsesong og endte som nummer fire i Allsvenskan.

På sine 13 siste seriekamper i høst vant Helsingborg åtte og spilte fire uavgjort. Det eneste tapet kom i aller siste runde, 0-3 for Häcken på bortebane. Samtidig feide laget over både Elfsborg, Öster og til slutt Gefle i cupen, og endte altså opp som cupmestre.

VIF på Bislett

Som eneste norske lag er Vålerenga med i Royal League for tredje året på rad.Vålerenga spiller sesongens første hjemmekamp hjemme mot den svenske seriemesteren Elfsborg. De tapte kun to seriekamper, og slapp inn 19 mål på 26 kamper.

Arni Gautur Arason, Daniel Fredheim Holm og Kjetil Wæhler er ute med skade for Vålerenga.

- Kjetil har operert vekk noen mandler, og er i alle fall ute de tre første kampene i Royal League. Vi håper at han skal rekke de tre siste gruppespillkampene, forklarer medisinsk ansvarlig Haakon Schwabe til vif.no.

Fjørtoft leder LSK

Jan Åge Fjørtoft leder Lillestrøm i bortemøtet med Hammarby søndag. Kampen går på Söderstadion kl. 15.00.

Torsdag ble Tom Nordlie klar som ny LSK-trener, men han starter i jobben først 10. januar.

I fjorårets Royal League spilte Lillestrøm seg helt frem til finalen der det ble tap for Ståle Solbakken og FC København.

Reklame

Vårens topp 11 sneakers til herre