OSLO: På grunn av forslagene til endringer i arbeidsmiljøloven, varsler LO, YS og Unio om en politisk markering onsdag 28. januar mellom klokken 14 og 16.

Dette vil ramme en rekke samfunnsfunksjoner, deriblant offentlig transport.

Les også: - Svartmaler før storstreik

Flere tog blir innstilt
Alle tog i hele landet vil bli stående bom stille mellom klokken 15 og 16 samme dag.

NSB melder at kunder som har kjøpt billetter til togene, som er underveis når streiken starter, kan få refundert sine billitter, eventutelt endret dem til en annen avgang, ved å kontakte NSB.

Enkelte tog vil også bli innstilt før streiken starter, og det vil ikke bli kjørt alternativ transport.

Tog som er underveis ved starttidspunktet for streiken, vil stanse og vente til streiken avsluttes klokken 16.

NSB varsler allerede nå at det vil bli forsinkelser og innstillinger som følge av stansen.

Togtrafikken starter igjen klokken 16, men passasjerer som skal ut av de største byene oppfordres til å planlegge sin reise litt etter dette tidspunktet, for å unngå ekstra ventetid.

Passasjerer som har påbegynt sin reise, og som blir vesentlig forsinket kan ha krav på prisavslag ved å henvende seg til NSB Servicesenter.

Les også: - Lave straffer og høye avgifter gjør Norge til et smuglerparadis

- Satt langt inne med streik
De tre hovedorganisasjonene, LO, YS og Unio, som til sammen representerer om lag 1,5 millioner medlemmer, vil på denne måten markere sin motstand mot økt bruk av midlertidige stillinger, svakere vern når det gjelder arbeidstid med risiko for lengre arbeidsøkter og mer pålagt overtid, samt mer søndagsarbeid.

Hovedorganisasjonene mener forslaget flytter makt fra arbeidstakerne over til arbeidsgiverne, og svekker fagforeningenes muligheter for å ivareta arbeidstakernes interesser.

- Valget om å gå til politisk streik, satt langt inne, men vi kunne ikke lenger sitte rolig å se på at regjering og stortinget vedtar slike store endringer for arbeidstakerne i Norge. Dette er veldig alvorlig for fremtidens arbeidsliv, sier leder av Unio Anders Folkestad til ØB.

- Vi har gjort en grundig research i forkant, men mener samtidig at det nå var på tide med en kraftig tilbakemelding til regjeringen om at slike store og alvorlige endringer i hverdagen for folk flest ikke aksepteres, sier Folkestad.

Les også: - Hvis du mener at Oslo er helvete på jord, da må du ta deg en bolle

Lik dittOslo.no på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED