(SIDE2): Den svenske alkoholforskeren Holger Theobald, ved det anerkjente Karolinska Institutet kommer med sine råd til de som vil unngå å bli alt for fyllesyke.

- Drikk mindre mengder og drikk helst i sammenheng med et måltid.

- Drikk mye vann før du legger deg for kvelden.

- Unngå alkoholsorter som inneholder mange biprodukter. Generelt handler det om å unngå mørke alkoholsorter.

- Fyll på med rent vann i løpet av kvelden, ikke vann med kullsyre for å hindre uttørring. Ved å drikke vann med kullsyre kan du få motsatt effekt.

- Spis tomater og bananer for å stabilisere minerallageret. Gjerne før du tar kvelden eller så fort du våkner.

- Dropp å drikke alkohol i det hele tatt.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Det fins en rekke grunner til at du våkner opp og føler deg i sjaber tilstand etter at du har drukket alkohol, mener alkoholforsker Holger Theobald.

- Du blir forgiftet
- Baksmellen kommer av forgiftning. Du blir forgiftet av selve alkoholen og til dels av de dårlige biproduktene som fins i alkohol, sier han til Aftonbladet.

Visse alkoholholdige drikker inneholder mer av disse biproduktene, som for eksempel whisky, brandy, gin og vodka. Mørke drikker har mer avfallsstoffer i seg enn lyse drikker.

- En annen grunn til bakfylla dagen derpå er at alkoholden fungerer som et beroligende middel, noe som kan gi opphav til nervesjokk. Når alkoholden går ut av kroppen og nervesjokket slipper kan man oppleve ubehag som ømhet i kroppen og overfølsomhet overfor lys og lyd.

Alkohol er også vanndrivende og uttørringen gir hodepine mens vi gjennom urinene mister viktige vitaminer og mineraler.

- Ikke drikk
Holger Theobald har ingen tiltro til de fyllesyk-preparatene som er på markedet og mener det ikke kan sås tvil om hva som er det mest effektive for å slippe bakrusen helt.

- Den enkleste kur, det er å ikke drikke, sier han til avisen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

LES MER HELSE HER