Gå til sidens hovedinnhold

Conan gir begredelig tap

Funcom går med dundrende underskudd.

Spillselskapet Funcom klarer ikke presterer i et vanskelig marked. Driftsinntektene stuper og det sørger for dundrende underskudd.

Kraftig stabskutt
Det har tvunget frem kostnadsreduserende tiltak som inkluderer en kraftig reduksjon i antall ansatte. Tiltakene skal spare selskapet for kostnader tilsvarende 0,4 millioner dollar per måned. Det vil skje med virkning fra desember 2009.

Les mer: Funcom barberer staben

Selskapet har tatt avsetninger på 9,3 millioner kroner knyttet til spillet «Age of Conan». Dette har ingen kontanteffekt, men gir likevel et solid regnskapsmessig underskudd.

Før skatt fikk selskapet et underskudd på 9,6 millioner dollar. Det er en kraftig forverring fra et overskudd på 2,8 millioner dollar i tredje kvartal i fjor.

Driftsresultatet for videreført virksomhet viser et tap på 10,5 millioner dollar mot 5,3 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

Før avskrivninger og nedskrivninger lå driftsresultatet (EBITDA) på 0,4 millioner dollar i pluss mot 7,8 millioner i tredje kvartal 2008.

Minkende pengebunke
Ved utgangen av tredje kvartal hadde selskapet 34,8 millioner dollar i kontanter. Det skjer etter at kontantbeholdningen skrumpet med fire millioner dollar.

Selskapet ser ingen umiddelbar bedring i inntektene for fjerde kvartal. I årets siste kvartal venter de driftsinntekter på mellom fire og fem millioner dollar.

Funcom opplyser at de vil lansere det første gratisspillet Pets vs Monsters i en begrenset beta-versjon i løpet av desember. I løpet av første halvdel av 2010 vil selskapet komme med den første utvidelsen av «Age of Conan», og Funcom opplever det de kaller en positiv utvikling innen forventninger og oppmerksomheten knyttet til spillet «The Secret World»

Kommentarer til denne saken