Gå til sidens hovedinnhold

Funnet frem de gamle piggdekkene?

800 raske tenker du kanskje, men så enkelt er det ikke å få pant for piggdekene.

Du som mange andre har kanskje leitet frem de gamle piggdekkene til Asconaen som har ligget lagret under terrassen i årevis. 800 kroner for fire piggdekk er bedre enn å betale 50 kroner i Rådalen for å bli kvitt dem, eller tenne bål og røyklegge nabolaget. Men så enkelt er det ikke - dessverre.

Slik får du panten
Det har blitt skrevet opp og i mente om piggdekk-panten de siste månedene, men det er ikke så mange som har nevnt hvordan du kan sikre deg panten.

En telefon til Bergen kommune gir ny næring til saken. For her blir de nedringt av folk som lurer på om de kan ta sine gamle dekk og få ut en slant til å speke seg med.

- Så enkelt er det nok ikke. For å få ut panten må du kjøpe nye piggfrie dekk hos en forhandler. Han må så skrive under på at han har solgt deg fire nye piggfrie dekk - så får du de 800 kronene dine igjen hos Bergen Parkeringsselskap, sier en ekspert på saken i Bergen kommune.

- Så idèen om å hente frem de gamle dekkene er fånyttes?
- Idèen var ikke så dum, men du kommer ingen vei. Her må du komme med bilen med piggdekkene, og du må kjøpe fire nye dekk.

Skjemaet som skal brukes til panteordningen ligger i dag på Bergen kommune sine nettsider. Det er også på vei inn hos de store dekkforhandlerne og kan hentes hos Bergen Parkeringsselskap.

- Men hva med strilene som bare er i byen en gang i året?
- De kan ta bussen eller betale 30 kroner for et dagsoblat. Om de bor så grisgrendt at de ikke kommer seg frem uten piggdekk, får de heller bruke kjettinger. Det gjorde vi i gamle dager da det ikke fantes noe som het piggdekk, sier den snakkesalige kommunalt ansatte som helst ikke vil ha navnet sitt på trykk.

Bot på 750 kroner
Fra 1.november til 15.april må alle som skal inn til Bergen med piggdekk ha et gyldig oblat. Dette kan du kjøpe på nettet eller over disk hos Bergen parkeringsselskap. Døgnoblatet koster 30 kroner mens månedsoblatet koster 400.

Blir du tatt med piggdekk i Bergen, blir du 750 kroner fattigere.

Vil du vite mer om ordningen, kan du lese til øyet blir vått på Bergen kommune sine nettsider.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn