Gå til sidens hovedinnhold

Furia vurderte å legge opp

Da trommisen i Furia sluttet måtte bergensjentene i tankeboksen. Det endte med ny motivasjon og plateinnspilling i USA.

(SIDE2): Det er tre år siden Furia slapp «And Then We Married The World». Uten trommis Agathe er bandet, som består av Stine på vokal, gitarist Solvor, gitarist Kirsti og bassist Maya, tilbake med albumet «Piece of Paradise».

Siden sist vi hørte fra jentene har de studert, jobbet, gjort konserter og vært på turnè med Lenny Kravitz.

LES: Kravitz ga drømmejobben

Hva ønsker vi?
- Vi var inne på tanken på å gi oss. Når en forsvant så føltes det helt feil, sier Stine.

- Vi måtte i tankeboksen og stille oss spørsmålene hvorfor vi driver med dette og hva vi ønsker, fortsetter Solvor, før Kirsti overtar og forteller at de følte at de ikke hadde gitt ut det albumet de ville. Dessuten hadde de signet med EMI og hadde låter de brant inne med.

Dermed kunne de ikke gi seg, og da de først hadde bestemt seg for å fortsette ga det en utrolig inspirasjon og ny giv.

- Det nye albumet er mer helhetlig. Vi har det samme uttrykket, men dette er mer tydelig og produksjonsmessig større. Når det gjelder lydbildet har vi funnet det vi leita etter, dessuten er vi mer selvstendig, forteller jentene fra Os utenfor Bergen.

- Dette er det beste vi har gjort, sier Solvor og legger til mens hun ler:

- Åh, nå fikk jeg frysninger!

Intens innspilling
«Piece of Paradise» er spilt inn i Weed, California, med stjerneprodusent Sylvia Massey. Furia-jentene forteller at det var intenst. Weed er lite sted der trailere bare kjører innom for å stoppe. Gudsforlatt, og litt Twin Peaks, mener Maya.

- Vi bodde på samme rom og var i studio i seks uker. Det ble grining og vi spilte inn på en teaterscene så det var også litt dramatisk. Vi levde i en boble, sov lenge, spilte biljard og det ble mye venting- en merkelig tilværelse.

Men med all fokus på innspillingen var det en kreativ prosess for bandet.

Hva er jenterock?
«Piece of paradise» har fått variert kritikk. Furia synes det er litt skuffende, men det er ikke interessant hva de føler, mener de. Men det er mer kjedelig hvis folk skal gå glipp av albumet på grunn av en subjektiv stemme.

I en anmeldelse ble det skrevet at bandet fortjener å gå under begrepet «jenterock». Men det er et ord bergensjentene ikke helt forstår seg på. De stiller seg spørsmålet om hva jenterock egentlig betyr, uten å finne noe logisk svar. De er et jenteband, men spiller noe annet enn hva andre jenter gjør. De tror ikke det hadde blitt så populært hvis alle norske gutteband skulle gått under kategorien «gutterock».

Les vår anmeldelse av albumet her

Nå er Furia, som er kjent for å være blant Norges mest energiske band på scenen, klare for konserter. Den 30.november står de på scenen i Bergen og 8.desember rocker de Oslo.

Hva gjør dere glad?
- Når tusenvis av mennesker i Tyskland, som egentlig ikke kan låtene, jubler og synger med fordet. Det er helt fantastisk!

Hva gjør dere sint?
Når andre mener hva som er riktig for oss å gjøre og prøver å styre oss.

Et vinterminne?
- Da vi var på Finnmarksvidda og bilen stoppet fordi vi var tom for bensin. Vi hadde ikke mat og delte litt kjeks, var kledd i dongeri og converse. Egentlig har vi flere sånne historier, vi har sittet fast på fjellet flere ganger.

Les mer om Furia her

Hvem: Furia, Stine Kobbeltvedt, Maya Britt Vik, Kirsti Kobbeltvedt og Solvor Hunshamar. Bor: Oslo Startet: Furia ble et band i 1995. Slapp «Furia EP» i 2002, «And Then We Married The World» i 2003. Aktuelle: Piece of Paradice slippes mandag 20.november.

LES TIDLIGERE LØRDAGSPRATEN MED:

TOM MATHISEN: Kongen av absurd humor

ELISABETH ANDREASSON: Dansing døgnet rundt

INGAR HELGE GIMLE: Fra tøffing til sjarmtroll

ØRJAN BURØE: Skremte moren med saueflokk.

HÅVARD LILLEHEIE: - Ekte menn barberer ikke tissen

HENRIK ELVESTAD: - Jeg er litt sjenert

KRISTIN SPITZNOGLE: - Jeg er en seksuell person

ERLEND OG STEINJO: Humor-ekteparet

ESPEN THORESEN:Ikke bare moro.

VENKE KNUTSON: - Jeg er for feig

ZAHID ALI: Mistet håret etter TV-stunt

SIGRID BONDE TUSVIK: - Vil ha slibrige sms-er

JAN ERIK LARSSEN: Bånn gass dørgnet rundt

MONA B.RIISE:Monas fem på topp

RAVI: - Så skift kanal da vel

SIGURD SOLLIEN: Slik sjekker du damer

IDAR VOLLVIK:- Får mange kjærlighetsbrev

Reklame

Sikre deg sommerens morsomme lesestoff