Gå til sidens hovedinnhold

Så kom den lille prinsessen

Ingrid Alexandra fylkesturdebuterte fredag.

FOSNAVÅG (SIDE2): Åtteåringen er allerede dreven når det kommer til offentlig representering sammen med mamma og pappa. Men fredag var det aller første gang hun var med på fylkestur.

Kom alene
Prinsesse Ingrid Alexandra, med musefletter og lys kåpe, ankom Fosnavåg i Møre og Romsdal fredag morgen hånd i hånd med kronprins Haakon (38) og kronprinsesse Mette-Marit (38).

På brygga hadde det samlet seg flere hundre for å ta imot det kongelige følget. Og de fikk seg en bonusgjest - altså den unge prinsessen. I dag var det hennes tur til å skinne alene - lilleprinsen Sverre Magnus (6) var igjen ombord på kongeskipet sammen med mormor Marit Tjessem (74). Prinsessen skal ha kommet torsdag ettermiddag mens skipet seilte fra Geirangertil Hareid.

Sjenert
Ingrid Alexandra er blitt litt mer sjenert enn slik vi husker henne som småjente. På hilserunde sammen med foreldrene synes hun tydelig at det ble litt mye oppmerksomhet,men hun hilste høflig på de mange små barna som hadde møtt fram. Hun holdt et godt tak i mammas hånd hele tiden,og passet på at hun fikk sitte på fanget til begge foreldrene etter tur. Været viste seg fra en litt kjøligere side,så prinsessen ble tullet inn i pledd og fikk et ekstra skjerf for å holde varmen.

Kronprinsfamilien ble som mange andre barnefamilier rammet av streiken denne uken,så derfor er barna med på fylkestur for aller første gang. Prins Sverre Magnus hadde ingenting imot noen ekstra fridager, og fikk med seg både 17.mai-tog og leker i Geiranger da fylkesturen ble innledet torsdag morgen.

Mette-Marit talte
I Fosnavåg var det satt opp scene der folkefesten kom i gang med musikkinnslag og allsang. Kronprinsesse holdt også tale til de 3500 innbyggerne, og la vekt på at kystbygda er landets beste næringsby med shipping og Havilahuset og deres innovasjon innen dykking som fremtredende. Men det store høydepunktet i formiddagens program var en rotur med kvinneskipet Embla. De kvinnelige rorerne tok det rojale trekløveret med på en liten tur inne i havna med vikingskipet.

Ifølge fredagens program skal kronprinsparet blant annet besøke Runde miljøsenter, miljøgata i Brattvåg og ha mottakelse på kongeskipet.

Side2 er med på fylkesturen - så følg med for daglige oppdateringer og bilder!

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

5132

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken