Gå til sidens hovedinnhold

Fyllekjører skyldte på kameraten

En 51 år gammel kvinne fikk overtalt en kamerat til å signere en erklæring der han påtok seg skylden for hennes fyllekjøring. Men politiet lot seg ikke lure.

Askøy-kvinnen, som aldri tidligere er straffedømt, må nå i fengsel for falsk forklaring.

I 2004 feiret 51-åringen første juledag sammen med to kamerater. Promillen steg med stemningen, og på et tidspunkt i løpet av kvelden gikk kvinnen ut i bilen og tok en kjøretur. Den ble imidlertid kort, for batteriet flatet ut og bilen fikk motorstopp. Full som et fly forsøkte hun å få start på den igjen, uten hell. En annen bilist tok henne med i bilen og kjørte for å hente startkabler. Da de kom tilbake til den havarerte bilen, var politiet kommet til stedet.

Skylde på kompis
Men kvinnen blånektet overfor politiet at det var hun som hadde kjørt bilen. Istedet hevdet hun at det var en av hennes to kamerater som var føreren. Han befant seg imidlertid fortsatt i kvinnens bolig, like beruset som henne. I tillegg hadde han heller ikke førerkort.

Historien hennes var lite troverdig, men da hun stilte til avhør hadde hun med seg en erklæring fra kameraten, der han hadde skrevet under på at det var han som kjørte bilen den aktuelle kvelden.

Mot at han tok på seg skylden, skulle hun betale boten. På den måten ville hun slippe å miste førerkortet.

Angret på bløff
Men kameraten angret og tilsto bløffen til politiet. Han framviste samtidig en erklæring kvinnen hadde skrevet under på, der hun lovet å betale boten.

Det var bevis nok for Midhordland tingrett til å dømme 51-åringen for både fyllekjøring og falsk forklaring, til tross for at hun nektet straffskyld.

Straffen ble 45 dagers ubetinget fengsel og 5000 kroner i bot. Hun mistet også førerkortet for to år, og må ta helt ny førerprøve når sperrefristen er ute.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin