(SIDE2): Monacos fyrst Albert (52) har forlovet seg med sørafrikanske Charlene Wittstock (31).

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Endelig
Det har vært knyttet store forventninger til om fyrsten noen gang ville gifte seg, og nå har han altså endelig tatt skrittet fullt ut med sin kjæreste gjennom snart fire år.

I en kunngjøring fra hoffet i Monaco heter det at Hans Kongelige Høyhet fyrst Albert II av Monaco har forlovet seg med med frøken Charlene Wittstock.

Foreløpig er det ikke kjent når bryllupet skal stå, skriver Hello Magazine.

Blir stort
Fyrst Albert er sønn av Rainier III og Grace Kelly, og ble fyrste i lilleputtriket 6. april 2005. Når Albert nå gifter seg, blir bryllupet det første siden faren og moren giftet seg i 1956 - den gang en storslått begivenhet.

Det er grunn til å tro at det ikke blir mindre når 52-åringen skal smies i Hymens lenker.

Se den imponerende forlovelsesringen her: Sjekk den ringen!

Spekulasjoner
Under det kongelige bryllupet i Sverige i helgen var det store spekulasjoner i media rundt Albert og Charlene - og om hvorfor hun fikk være med.

Tradisjonen tilsier at man som kongelig må være forlovet hvis man skal kunne ta med seg kjæresten sin.

Det svenske hoffets kommunikasjonssjef, Nina Eldh, ønsket ikke å svare på Charlenes status da hun ble spurt under en pressekonferanse Side2 overvar.

- Dermed kan man anta at paret allerede var forlovet, og at det svenske hoffet var informert om dette - men at det ikke ble noen annonsering fordi det var kronprinsesse Victoria og Daniel Westlings store dag, sier Side2s kongeekspert, Per Gunnar Sværen.

- Gledelig
Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland, fikk en telefon fra Frankrike onsdag formiddag om den glade forlovelsesnyheten.

Totland har tidligere til Side2 tippet at en forlovelsesannonsering fra Monaco kunne komme i år.

- Det er fantastisk. Jeg har gledet meg til dette og ventet på det lenge. Jeg skjønte noe var i gjære da Charlene var Alberts ledsager i helgens bryllup, sier Totland til Side2.

Se bilder fra fredagens kongelige fest: Se, så forelsket!

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Flere barn
Albert har i årenes løp vært knyttet til flere kvinner, og har tatt på seg farskapet til to barn - Jazmin Grace Rotolo (19) og Alexandre Coste (6). Forholdet til mødrene skal ha kostet fyrsten dyrt - han betaler barnebidrag til begge barna og mødrene, som fikk farskapet bekreftet via DNA.

Rykter om et utsvevende liv og forhold kvinner og menn er bare noe av det som har vært kontroversen rundt fyrsten.

Men da han møtte den sørafrikanske OL-svømmeren Charlene for snart fire år siden, skal han ha falt pladask og de ble raskt et par.