(SIDE2): Onsdag ble det klart at fyrst Albert (52) av Monaco hadde inngått en forlovelse med sørafrikanske Charlene Wittstock (31).

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Torsdag er også bryllupsdatoen satt.

- Bryllupet vil finne stedet neste sommer, sier fyrst Albert til avisen Nice Matin.

I intervjuet, som er det første etter at forlovelsen ble offentlig kjent, forteller fyrsten også om hvor godt Monacos innbyggere tar imot hans kommende kone.

- Jeg håper at Charlene, som elsker Monaco og som allerede har god kjennskap til landet, forstår fullt ut hva det innebærer å gå inn i dette her i mitt land. Jeg ønsker også at befolkningen i Monaco tar godt i mot henne, sier Albert i intervjuet.

Endelig
Det har vært knyttet store forventninger til om fyrsten noen gang ville gifte seg, og nå har han altså endelig tatt skrittet fullt ut med sin kjæreste gjennom snart fire år.

Fyrst Albert er sønn av Rainier III og Grace Kelly, og ble fyrste i lilleputtriket 6. april 2005. Når Albert nå gifter seg, blir bryllupet det første siden faren og moren giftet seg i 1956 - den gang en storslått begivenhet.

Det er grunn til å tro at det ikke blir mindre når 52-åringen skal smies i Hymens lenker.

Se den imponerende forlovelsesringen her: Sjekk den ringen!

Spekulasjoner
Under det kongelige bryllupet i Sverige i helgen var det store spekulasjoner i media rundt Albert og Charlene - og om hvorfor hun fikk være med.

Tradisjonen tilsier at man som kongelig må være forlovet hvis man skal kunne ta med seg kjæresten sin.

Det svenske hoffets kommunikasjonssjef, Nina Eldh, ønsket ikke å svare på Charlenes status da hun ble spurt under en pressekonferanse Side2 overvar.

- Dermed kan man anta at paret allerede var forlovet, og at det svenske hoffet var informert om dette - men at det ikke ble noen annonsering fordi det var kronprinsesse Victoria og Daniel Westlings store dag, sier Side2s kongeekspert, Per Gunnar Sværen.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!