(SIDE2): Forlovelsesringen til Charlene Wittstock (31) er utvilsomt en prinsesse verdig.

Onsdag ettermiddag kom nyheten om at fyrst Albert (52) av Monaco og hans kjæreste gjennom snart fire år har forlovet seg.

BAKGRUNN:Da er de forlovet!

Se bilder av paret nederst i saken!

- Bra valg, Albert!
Den enorme forlovelsesringen er mildt sagt imponerende. Den store diamanten glitrer med fullt av bittesmå diamanter på ringen rundt.

- Det er en dråpeslipt diamant, på cirka fire karat. Vi går ut fra at Albert har valgt en ring av ypperste kvalitet, en såkalt river flawless, det vil si at det er usedvanlig hvit med ingen ytre eller indre uklarheter, opplyser en representant ved klokke- og smykkekjede Bjørklund til Side2.

Forlovelsesringen antas å ha en verdi på mellom 2.5 og 2.8 millioner kroner.

Se bilde av ringen nede i saken!

Charlene så utvilsomt like stolt ut som sin forlovede på de nye, offisielle forlovelsesbildene av de to som ble sluppet fra Monaco onsdag ettermiddag.

- Jeg må si det er en meget imponerende ring fyrsten har valgt å skjenke sin kommende kone. Siden den består av en stor, og en rekke mindre diamanter, vil denne ringen glitre og glimre fra alle mulige vinkler. Det som slår meg er at ringen er noe utradisjonell, på grunn av dens enorme størrelse og spesielle cut. Tradisjonelt sett velger de kongelige gjerne en litt mer diskret stil, men denne har et veldig glamorøst preg over seg – noe jeg for øvrig synes passer godt til den kommende fyrstinnen av Monaco. Et bra valg, Albert! sier Side2s moteansvarlig Elin Reitan.

Ingen ring
Ringen glitret for øvrig ikke på Charlenes hånd under kronprinsessebryllupet i Sverige i helgen, men hun var da like fullt ved Alberts side allikevel.

Media spekulerte i om hvorfor hun var med, men ingen ville verken avkrefte eller bekrefte noe om en kommende forlovelse.

Når bryllupet skal stå er fortsatt ikke offisielt.

Får en arving?
Albert har vært kjent som en jentefut i mange år, og har vært sammen med kjente kvinner og mindre kjente kvinner fra tid til annen.

Han har også to barn, Jazmin Grace Rotolo (19) og Alexandre Coste (6), med to forskjellige kvinner. Per i dag er det søsteren, prinsesse Caroline (53), som er første i rekken til fyrstetronen. Barna hans har ingen rett til tronen, fordi han fikk begge utenfor ekteskap.

Men nå som han endelige skal gifte seg, er det mye som tyder på at Charlene og han kommer til å stifte familie. Dermed vil det komme en «ekte» tronfølger med tiden.

Stort bryllup
Da Alberts mor, filmstjernen Grace Kelly, giftet seg med Fyrst Rainier III i 1956 var det rundt 600 gjester i bryllupet. Filmstjernene David Niven, Gloria Swanson, Ava Gardner og hotellkongen Conrad Hilton var blant gjestene, men Europas kongehus var beskjedent representert.

Giftermålet med den glamorøse Oscar-vinneren løftet Monaco ut av glemmeboken, og det kommende bryllupet vil derfor bli langt større enn det i 1956. Alberts forhold til samtlige av de europeiske kongehusene er nært - og han var gjest da kronprins Haakon giftet seg i 2001, og nå sist i kronprinsesse Victorias bryllup.

- Dette bryllupet vil bli kjempestort. Albert har svært mange kjente i både USA og Europa, sier Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland, til Side2.

Idrettsglade
Fyrsten sitter også i IOC, hvor han har stiftet vennskap og bekjentskap med alt fra innflytelsesrike personer og idrettsutøvere - som kan bli å se i bryllupet. 52-åringen har også vært med i hele fem OL, på Monacos boblag.

Hans forlovede er utdannet lærer og også profesjonell svømmer, og har vært med i OL for Sør-Afrika.

Paret er svært sportsinteresserte, og har vært publikum ved en rekke OL, under fotball VM i Sør-Afrika i år og ved en rekke andre store seile- og bilarrangement. Årlig arrangeres Monte Carlo Grand Prix, og fartsglade Albert sitter selvsagt alltid på første rad for å få med seg det.

Lilleputtstat ble tatt
Charlene blir fyrstinne når hun gifter seg. Og det over verdens neste minste land.

Monaco ble grunnlagt som genovesisk koloni i 1215, og ligger på den asurblå kysten rett ved Frankrike og Italia.

Landet har blitt styrt av familien Grimaldi siden 1297, da François Grimaldi inntok festningen som beskyttet byen, forkledd som en munk. En statue av munken er satt opp i gården utenfor slottet, som ligger på pynten med utsikt over havnen og byen.

Siden 1911 har Monaco blitt styrt som et konstitusjonelt monarki med fyrsten som statsoverhode med statsministeren som den utøvende makt.

Monaco er selvsagt ensbetydende med glamour, raske biler og ikke minst kasino, gambling og høy sigarføring a ´la James Bond.

3430