Gå til sidens hovedinnhold

Fyrst Albert til Norge

Mens fyrstinne Charlene blir hjemme?

(SIDE2): I slutten av mars blir det storfint besøk i Finnmark, når Monacos fyrst Albert II kommer på besøk. Ifølge fyrst Alberts program skal han holde foredraget «Tilpasning til klimatiske endringer og beskyttelse av Arktis» om morgenen 27. mars for urfolks TV-kringkastere fra hele verden.

- Han ankommer to dager før, søndag 25. mars, og reiser da på fjellet med reindriftssamer. Han ba om å få sove i lavvo, og han er veldig interessert i å lære både om gjetingen og hvordan de globale klimaendringene har påvirket livet til urfolk, sier professor Svein D. Mathiesen ved Internasjonalt Reindriftsenter i Kautokeino til NTB.

Under sitt besøk i Finnmark skal fyrsten også diskutere klimapolitikk med urfolksungdommer fra de arktiske områdene. Han har i flere år vist stort engasjement for å bidra globalt til mer kunnskap om klimaendringer og miljøbeskyttelse.

Nærmere 100.000 reingjetere og 20 forskjellige urfolk er involvert i reindriften i nordområdene, og reinen er viktig for livet og økonomien i disse arktiske urfolkssamfunnene.

Det er foreløpig ikke planlagt at fyrstinne Charlene skal være med.

Kommentarer til denne saken