(SIDE2): Fyrst Albert av Monaco og hans søstre, prinsessene Caroline og Stephanie, mener den kommende hollywoodfilmen om deres mor er «meningsløst glorifiserende og historisk ukorrekt», ifølge britiske Daily Mail.

Fyrstinne Graces tre barn omtaler noen av scenene i den biografiske filmen, som har superstjernen Nicole Kidman i hovedrollen, som «rent oppspinn».

Amerikanskfødte Grace Kelly var en av verdens mest berømte filmstjerner før hun i 1956 giftet seg med fyrst Rainier III og ble fyrstinne av lilleputtstaten på den franske rivieraen. Kelly spilte hovedrollen i flere Hitchcock-filmer, og fikk Oscar for «Bak kulissene» i 1954.

Filmen med tittelen «Grace of Monaco» skal være ferdig i 2014, og handler om tiden rundt 1962 og Graces liv som ung fyrstinne. Tim Roth spiller fyrst Rainier og på rollelisten finner vi også Robert Lindsay som den greske shippingmilliardæren Aristotles Onassis og Derek Jacobi som grev Fernando D'Aillieres.

- Historiske faktafeil og ren fiksjon
Fyrst Albert skal ifølge den franske avisen Le Figaro ha fått tilsendt manuskriptet til filmen før produksjonen ble satt i gang, men har sammen med sine to søstre nå offentliggjort een uttalelse hvor det heter at de ikke har hatt noe å gjøre med den kommende filmen.

- Vi vil absolutt ikke forbindes med prosjektet som hevdes å handle om livet til våre foreldre, heter det i uttalelsen, og søsknene skriver videre:

- For oss fremstår dette ikke som et biografisk verk, men handler bare om en liten del av hennes liv, som fremstilles unødvendig glamorøst, og inneholder vesentlige historiske feil, samt scener som er ren fiksjon.

Døde etter dramatisk bilulykke
Hovedrolleinnehaver Nicole Kidman uttalte nylig at det som gjorde henne interessert i filmen, er hvordan den omhandler Graces forvandling fra filmstjerne til prinsesse.

- Den viser hennes store medmenneskelighet, men også frykten og sårbarheten hun utsatte seg for da hun forlot filmkarrieren.

Fyrstinne Grace mistet livet etter en bilulykke i 1982, men omstendighetene rundt ulykken har alltid vært omgitt av mystikk. Den offisielle versjonen er at fyrstinnen fikk slag mens hun kjørte bil, med datteren Stephanie i passasjersetet. Tretti år etter ulykken verserer det imidlertid fortsatt rykter om at det var Stephanie som satt bak rattet da den fatale ulykken inntraff.

Fyrstinne Grace ble hardt skadet i bilulykken, og døde på sykehus dagen etter.