(SIDE2): Til sommeren er det to år siden fyrst Albert av Monaco (54) giftet seg med Charlene Wittstock (35), og siden har forventningsfulle monegaskere ventet på nyheten om at fyrsteparet venter en tronarving.

Så langt har ventingen vært forgjeves, og fyrsteparet har sjelden snakket offentlig om eventuelle babyplaner. I et intervju med den sveitsiske tv-kanalen SRF gjør imidlertid fyrst Albert et sjelden unntak, og avslører at han ikke har noen hast med å sikre arvefølgen.

- Man må ta det ene etter det andre, sier fyrst Albert, og legger til:

- Jeg har mange forpliktelser, møter og offisielle arrangementer.

I St. Moritz uten Charlene
Intervjuet med fyrsten fant sted i forbindelse med VM i aking i sveitsiske St. Moritz i februar - hvor han var på plass uten fyrstinne Charlene. Fyrsten har konkurrert i bobsleigh i flere olympiader, og er fortsatt en del av det internasjonale akemiljøet.

Besøket til St. Moritz ga Albert et kjærkomment avbrekk fra hverdagens plikter.

- Jeg nyter en avslappende weekend med gode venner, sa han til SRF.

Storesøster er tronarving
Fyrst Albert har for øvrig allerede to barn, 21-årige Jazmin Grace Grimaldi og ni år gamle Alexandre Coste. Albert har erkjent farskapet til begge to, men siden de er født utenfor ekteskap, har de ikke arverett til Monacos trone.

Inntil fyrst Albert får egne barn født i ekteskapet, er hans ett år eldre søster Caroline landets tronarving. Skulle fyrst Albert ikke få flere barn, vil tronen dermed gå videre til caroline og siden til hennes eldste sønn, Andrea Casiraghi (28).