Spanias kong Juan Carlos har besøkt fyrst Albert II i Monaco, bare tre uker etter at han opererte akillessenen, skriver det spanske magasinet Hola. Kongen dro til fyrstedømmet på den franske rivieraen for å delta under det store båtshowet, som i år ble arrangert for 21. gang.

Kong Juan Carlos har i likhet med vår egen konge alltid vært en ivrig seiler, og i tillegg interessert i yachter og båtliv – noe det er nok av på Monaco Yacht Show.

På kant med «hertug»
Møtet mellom kong Juan Carlos og fyrst Albert er det første etter at fyrsten giftet seg i begynnelsen av juli. Den gang vakte det oppsikt at ingen fra den spanske kongefamilien deltok i bryllupet. Kongen selv reiser sjelden utenlands i bryllup, men dronning Sofia og tronfølgerparet Felipe og Letizia representerer ofte landet.

Det spanske hoffet har ikke gitt noen forklaring på hvorfor den spanske kongefamilien tilsynelatende boikottet bryllupsfeiringen til fyrst Albert og Charlene Wittstock, men i Spania tror mange det skyldes at fyrst Albert også inviterte Juan Carlos’ slektning Louis Alfonso de Bourbon, som gjør krav på å være den rettmessige arvingen til Frankrikes trone. I fall landet igjen skulle bli monarki, vel å merke.

Uenighet om sommer-OL
Det er ingen hemmelighet at Juan Carlos misliker slektningens krav, og at han bruker tittelen hertug av Anjou. Da Louis Alphone giftet seg i 2004 var ingen medlemmer av den spanske kongefamilien gjester, til tross for det nære slektskapet.

Den spanske kongefamilien skal også ha vært på kant med fyrsten av Monaco etter at fyrst Albert som IOC-medlem for en del år siden ikke støttet den spanske søknaden om at Madrid skulle arrangere sommer-OL i 2016.

Familiene ble imidlertid venner igjen også etter denne episoden, og fyrst Albert ble invitert til Zarzuela-palasset på lunsj.