(SIDE2): Det myldrer av kjendiser under Paris Fashion Week, men det er heller sjelden at det dukker opp en fyrstinne – og det vakte derfor oppsikt da fyrstinne Charlene av Monaco dukket opp da det sveitsiske merket Akris viste fram vårkolleksjonen for 2012.

Charlene har ikke vist seg så veldig ofte i offentlige sammenhenger siden bryllupet i starten av juli. Fyrstinnen var selvsagt iført en Akris-kjole, en lys bronsefarget sådan, da hun var til stede under visningen, hvor hun satt to seter bortenfor Anna Wintour, redaktøren for amerikanske Vogue.

En annen Albert
Akris skal være en av favorittmerkene hennes, og hun hadde også en kjole fra eier og designer Albert Kriemler på seg under bryllupet mellom prins William og Kate Middleton i april. Fyrstinnen avviser imidlertid overfor The Daily Telegraph at hun selv går med designerambisjoner.

- Nei, men jeg vet hva jeg liker. Og hvis jeg kommer til med Albert (Kriemler) med spesielle ønsker, tilpasser han ting for meg.

- Ikke for dristig
Selv om Charlene er begeistret for klærne til Akris, forklarer hun også at hun ikke kan bruke alle plaggene han designer. Noen av dem blir rett og slett for dristige.

- Det finnes regler for hva jeg kan bruke, og selvsagt vil jeg ikke kle meg alt for dristig – Monaco er tross alt et katolsk land.

Charlene forteller også avisen at hun er inneforstått med at det å være fyrstinne er en heldagsjobb, og at hun er klar over hva som er forventet av henne.

- Pressen er fienden
- Jeg vil bare bruke litt tid på å finne meg til rette i rollen. Jeg er jo nygift, sa Charlene, og smilte ifølge avisen for første gang.

- Jeg vil ikke virke avvisende, men pressen har åpenbart ikke vært spesielt snill med oss tidligere. Det startet før bryllupet, og startet i britiske aviser. Jeg skjønte ingenting, men har lært meg at dere er «fienden».

- Lever «normalt»
Fyrstinnen forteller i intervjuet at hun lever et ganske «normalt» liv, og at hun har tilbrakt mye tid i Grimaldi-familiens hus Roc Agel, på den franske siden av grensen. En av oppgavene fyrstinnen bruker mye tid på, er å lære seg fransk.

- Jeg ønsker å gjøre ting på min egen måte. Det er aldri enkelt når man flytter til et nytt land, en ny livsstil, en ny rolle. Husk at jeg var en olympisk svømmer. Jeg gikk i svømmedrakt, jeg var hele tiden på reise.