Gå til sidens hovedinnhold

Ga Erna én million - skuffet over resultatet

Milliardær Bjarne Rieber håpet på annen regjering.

(BA): Mandag sa påtroppende statsminister Erna Solberg (H) at hun ikke går i regjering med Venstre og KrF, men går i regjeringsforhandlinger med kun Frp.

Gjennom sitt heleide selskap Rika AS bidro milliardæren Bjarne Rieber med én million kroner til Høyres Hovedorganisasjon i valgkampstøtte.

En av de største pengegavene

Selv om Høyre ble den suverene vinneren av valget, ble ikke utfallet av regjeringssonderingene slik Rieber ønsket.

Bjarne Rieber er for tiden på reise utenlands, men får formidlet følgende korte beskjed til BA:

- Det er bra at vi har fått en borgerlig regjering, men jeg ville ha foretrukket en firepartiregjering, sier Rieber.

Under årets valgkamp var det kun milliardærene Christen Sveaas og Stein Erik Hagen som ga større pengegave til Høyre, henholdsvis 2,5 millioner og 1,3 millioner kroner.

Dette fremgår av oversikten over privatpersoner og andre bidragsytere som har bidratt med 10 000 kroner eller mer i valgkampstøtte for 2013.

- Fattigere
Etter at den samme Stein Erik Hagens Orkla kjøpte Rieber & Søn for 6,1 milliarder kroner, fikk Rieber-familien totalt 4,65 milliarder kroner for aksjene sine.

683 millioner kroner kom inn på konto til familienestor Bjarne Rieber, men i et intervju med TV 2 fortalte Rieber at han føler seg fattigere etter å ha solgt farsarven.

Bjarne Rieber og konen Yvonne Rieber er kjent for veldedighet. Blant annet har Festspillene i Bergen mottatt titalls millioner.

Les flere saker på BA her!

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken