Gå til sidens hovedinnhold

- Gaia er verdt mer, HSD mindre

Uroen rundt den planlagte fusjonen mellom HSD og Gaia - Tide - fortsetter. Beregningen av verdien på de to selskapene varierer med hele 147 millioner kroner.

Beregningene som ble lagt til grunn når bytteforholdet for aksjonærene i de to selskapene skulle avgjøres, ble foretatt av Sundal & Collier. I denne verdifastsettelsen ble HSD verdsatt til 481 millioner kroner, mens Gaia verdsettes til 275 millioner kroner.

I en rapport Ernst & Young har laget på oppdrag fra Gaia, er resultatet et helt annet. Revisorene mener å ha påvist en rekke feil i den første verdifastsettelsen, og har kommet frem til at Gaia er verdt 360 millioner kroner, 85 millioner mer. HSD er etter deres mening verdt 419 millioner, 85 millioner kroner mindre enn det Sundal & Collier konkludert med, skriver Bergens Tidende.

Styret i Gaia fikk rapportene fra Ernst & Young presentert på samme styremøte som fusjonen med HSD ble behandlet, men først etter at fusjonen var behandlet og anbefalt. Rapportene ble heller ikke lagt frem på Gaias generalforsamling. Styreleder Gunnar Bakke i Gaia mener likevel bytteforholdet er som det skal være.

- Etter en totalvurdering kom vi frem til bytteforholdet var balansert, alle forhold tatt i betraktning, sier han til BT.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter