Gå til sidens hovedinnhold

Gaia-motstand i Os

Heller ikke Os kommune støtter den foreslåtte fusjonen mellom Gaia og HSD. Kommunen vil i stedet selge Gaia på det åpne markedet.

Formannskapet i Os behandlet fusjonsplanene i går. Fremsktittspartiet, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet gikk som forventet mot fusjonsplanene, melder bt.no. Arbeiderpartiet stemte for en fusjon.

Flertallet i formannskapet vil i stedet legge Gaia-aksjene ut for salg i det åpne markedet. Saken skal behandles på kommunestyret i Os neste tirsdag.

Os kommune eier sammen med Bergen kommune 50,9 prosent av aksjene i Gaia.

Frp-ultimatum
Også i Bergen kan det gå mot et nei til fusjonsplanene når bystyret skal behandle saken mandag.

Onsdag kveld satte Fremskrittspartiet byrådet i Bergen i en kattepine, ved å presse byrådspartiene til å velge side. Byrådet vil ikke ha fusjonen, og Frp lover å støtte dem hvis byrådet til gjengjeld støtter Frps forslag om å selge Gaia på det åpne markedet.

Også dette er etter byrådets ønske - men kravet fra Frp om at en sak om dette må legges frem senest i desember i år, gjør at byrådet i så fall må bryte budsjettavtalen de har inngått med Arbeiderpartiet.

Gjør byrådet det, er beskjeden fra Ap krystallklar: Glem budsjettsamarbeid med Ap i 2007! Da vil i så fall byrådet være bundet til å få på plass et budsjettsamarbeid med Frp hvis de skal overleve.

Byrådets forsøk på å få Frp til å utsette en sak om salg til etter nyttår, falt på steingrunn. Frps beskjed var klar - nå må byrådet velge side.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden