GaikaisDavid Perry har avslørt det første bildet som viser nettspill-tjenesten i aksjon på Apples millionselgende iPad .

HTML EMBED

I likhet med tjenesten OnLive gjør Gaikai det mulig å spille via internett så lenge du har en skjerm å vise innholdet på. Potensialet i den såkalte nettskyen har fått tungvektere som Hideo Kojima til å spå slutten for tradisjonelle spillkonsoller.

Perrys bilde viser «World of Warcraft» på den mobile enheten. Til bloggen Digital Foundry forklarer Perry at oppløsningen på spillet er 1024 x 768 bildepunkter, altså den samme oppløsningen som på iPad-skjermen.

- All input til iPad streames gjennom et oversettelsessystem til gaikaiserveren, slik at vi kan omadressere all informasjon i sanntid. Vi gjemmer et virtuelt tastatur ute på siden så du kan skrive også, for eksempel for å logge inn, forklarer Perry i en e-post til nettsiden.

Det er foreløpig helt i det blå hvor sømløst dette fungerer, og hvordan Gaikai faktisk takler digre kamper i «rushtiden». Men ideen og mulighetene her er interessant, ikke minst for Mac-brukere som ikke er bortskjemt med veldig mange spill. Det blir likevel en liten stund til publikum får se Gaikai på iPad.

- Bildet er bare en teaser siden iPad akkurat er lansert. Vi kommer til å vise alt frem når de er ferdige med videooptimaliseringen, opplyser Perry.

Ipads innebygde videospiller er ikke bygd for å takle streaming av gameplay, og Gaikai har dermed måttet bygge sin programvare for enheten fra bunnen og opp. Det er jo også en mulighet for at programvaren ikke blir godkjent for lansering på App Store av Apple, men vi får krysse fingrene for at en HTML5-implementasjon av Gaikai vil åpne dørene hos det fruktige firmaet.