Gå til sidens hovedinnhold

Vi har prøvd Galaxy Note 3

Samsung lanserte nye Galaxy Note 3 onsdag kveld. En mobil med 5,7 tommers skjerm og mange snedige funksjoner.

Det er drøyt to år siden Samsung etablerte en helt ny kategori i mobilindustrien da de lanserte kjempemobilen Galaxy Note med en 5.3 tommers skjerm. Det var nok mange som lo litt av den store og rare mobilen. Men etter at Samsung solgte 10 millioner Galaxy Note i løpet av kort tid, har mange av konkurrentene kastet seg på bølgen og lansert store mobiler. For eksempel er Huawei ute med Ascend Mate (6,1 tommers skjerm) og ZTE med Grand Memo (5,7 tommers skjerm).

I dag avduket Samsung generasjon tre av Galaxy Note på sitt Unpacked Event i Berlin i forbindelse med Europas største forbrukerelektronikkmesse, IFA.

- Galaxy Note 3 er tynnere, raskere, har større skjerm og lengre batterilevetid, sa toppsjefen for mobil i Samsung, JK Shin.

Myk bakside

Han peket også på at nye Galaxy Note 3 ikke er blitt bredere selv om skjermstørrelsen har økt.

Visuelt er det ikke vanskelig å se at det er et Samsung produkt og at mobilen hører til Galaxy Note-familien. Men Galaxy Note 3 har klatret et par hakk på byggekvalitet og opplevd kvalitet.

Baksiden er ikke dekket av verken plast eller metall, men noe som ser ut som lær. Det er ikke ekte lær, men ser naturlig ut. I tillegg er kanten på baksiden sydd med tydelige sting. Dette skal få Galaxy Note 3 til å føles varmere og mykere og ikke minst at den i større grad skal ligne på en ekte notatblokk.

Nye smarte funksjoner

Samsung lanserte også en rekke nye funksjoner på Galaxy Note 3. Flere er koblet til S Pen, som er en penn som er integrert i mobilen og som man blant annet kan bruke til å ta notater med

Med Galaxy Note 3 er pennen oppgradert og har fått flere nye funksjoner.

Air Command er en ny funksjon, der man ved hjelp av S Pen aktiverer et sprett-opp-vindu som gir direkte adgang til flere nye og/eller oppgraderte funksjoner som Action Memo, Scrapbook, S Finder og Pen Windows.

Vi skal ikke gå i detalj i funksjonene, men Action Memo gjør at du kan klippe ut noe fra en webside, lime det inn i Memo-appen og så ta notater eller sende utklippet videre. Det nye er at nå husker Memo-appen linken til kilden, slik at du senere kan gå tilbake til den spesifikke websiden der du hentet utklippet fra.

Du kan også organisere utklippene dine bedre i Scrapbook-funksjonen, der du kan lage dine egne kategorier.

S Finder er forbedret og er en søkefunksjon som leter i alle elementer du har på mobilen. Alt fra notater via e-post til kontakter.

Pen Window er en snedig funksjon som utnytter Galaxy Notes mulighet for multitasking. Med pennen kan du nå tegne et «vindu» i den størrelsen du ønsker og så fylle den med en ønsket app. Det gjør at to apper kjører samtidig som i en bilde-i-bilde-funksjon.

Deler skjermen

Multivision er også en ny funksjon som utvider Group Play-funksjonen som Samsung lanserte med Galaxy S4, til også å inkludere bilde og ikke bare lyd. Nå kan man bruke skjermene til flere Galaxy Note 3 for å vise ett stort bilde.

Førsteinntrykket

På Unpacked arrangementet i Berlin torsdag kveld, fikk vi anledning til å ta og føle på nye Galaxy Note 3. Førsteinntrykket er veldig bra og den «myke» baksiden med jukselær og tydelige sømmer rundt kanten gir unektelig et eksklusivt preg. Mobilen ligger godt i hånden og den ser ut til å ha god byggekvalitet.

Pennen har fått en egen parkeringsplass på undersiden. Det er litt uvant å bruke pennen for å aktivere de nye funksjonene, men med litt trening så går det greit. Den 5,7 tommer store full HD-skjermen er god og telefonen virker rask og responsiv.

Galaxy Note 3 er utstyrt med 3 GB RAM og den kommer med 32 eller 64 GB med lagringskapasitet. LTE-versjonen av Galaxy Note 3 får en 2.3 GHz firekjerners prosessor, mens 3G-versjonen får en 1.9 GHz versjon med fire kjerner.

Tilbehør

Samsung satser også hardt på tilbehør. Baksiden av jukselær kan byttes ut med omslag som også helt eller delvis dekker fronten av mobilen. Dekslene kommer i mange ulike design og farger. Selve Galaxy Note 3 kommer i tre farger; hvit, rosa og sort.

Telefonen kommer i salg i 149 land 25. september og i resten av verden i løpet av oktober. Prisen på Galaxy Note 3 blir på cirka 6000 kroner.

Denne saken ble først publisert på klikk.no. Les også:

Test: Logitech Harmony Ultimate

Test: Perfekt stue-PC

Ti ting du bør kunne på iPhone og iOS

Test: En super filmskjerm til PC-en

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken