[Mobilen.no]: Allerede før Galaxy Tab er lansert, viser et kjapt søk på britiske Amazon at iPad-rivalen har fått prisen barbert.

Samsung har fått mye kritikk for å ha priset sitt Android-nettbrett for høyt. Med en veildedende norsk pris på 7 500 kr er Tab dyrere enn Apples iPad, og det selv om skjermen er nesten bare halvparten så stor.

Til sammenlikning koster en iPad med 3G-støtte rundt 7 000 kroner, og du får nettbrettet helt ned i 5 400 kroner i norske nettbutikker om du klarer deg med kun trådløs nettverksstøtte.

Nå har altså britiske Amazon gått foran og kuttet prisen på Galaxy Tab med 25 prosent, til 600 pund – rundt 5 600 kroner. I media spekuleres det i at priskuttet skyldes at Samsung selv har valgt å sette ned prisen ut til forhandlerne.

Her hjemme har nettbutikkene så langt ikke fulgt i Amazons fotspor, fortsatt ligger prisene og vaker mellom 6 950 og 7 625 kroner.

Om den norske prisen kuttes begynner Tab å bli en meget potent rival til iPad. Tab har både innebygd kamera, mulighet til å ringe og skarpere skjerm, og er altså adskillig lettere enn Apples brett.

Velge iPad eller Galaxy Tab?
Sjekk vår nettbrett-duell