Gå til sidens hovedinnhold

- Galskap å granske Valla

LO-veteran mener granskingen i Valla-saken er galskap og viser til blodige slag i næringslivet.

Tidligere fagforeningsleder Rolf Utgård mener det er galskap å slippe inn eksterne granskere i Gerd-Liv Valla og Ingunn Yssen-konflikten.

NA24 - din næringslivsavis

- Det var galskap og helt feil å iverksette ekstern gransking, men de ble vel presset av mediekjøret og vedtok gransking for å få et pusterom. Med dermed ga de fra seg regien. Å hyre inn tre journalister utenfra med åpent mandat, som med all respekt ikke har mulighet til å forstå kulturen i LO, er å be om bråk, sier Utgård til Dagbladet.

Reagerer på lekkasjer
I helgen slapp flere lekkasjer fra utvalget som gransker Vallas lederstil og kulturen i LO. Det reagerer Utgård på.

Han har sittet som konserntillitsvalgt i Aker i en årrekke og har vært en sentral aktør i LO-systemet i mange år. Nå er han selvstendig rådgiver for bedrifter og fagbevegelse og har gitt råd til folk i LO-forbundene. Han hevder at LO-ledelsen ble paralysert og satt ut av det voldsomme mediekjøret i starten og ikke helt skjønte hva de hadde satt i gang. Utgård hevder det beste hadde vært om Gerd-Liv Valla kom hjem og rydde opp.

Sett verre ting
Han hevder at LO er en organisasjon hvor kamp, bygd på lojalitet og tillit, har vært viktigere enn å bygge bedriftskultur. Han hevder han har sett langt blodigere slag blant menn i næringslivet i kamp om makt, posisjoner og penger.

- Her er det snakk om to damer i toppen av LO, og da blir det plutselig forferdelig dramatisk, sier Utgård, som mener at eksterne granskere hadde sett litt av hvert i hver bedrift de gikk inn i.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen