Gå til sidens hovedinnhold

Gambler-tvist kan ende i retten

ABC Startsiden vurderer rettssak mot Lotteritilsynet

Lotteritilsynet truet tidligere i sommer med dagsbøter på 5000 kroner hvis ikke ABC Startsiden fjernet siden med pekere til utenlandske spillselskaper.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

ABC Startsiden fjernet pekerne, men klagde på avgjørelsen til Lotteritilsynet. Klagen ble ikke tatt til følge, og til høsten skal klagen behandles i den Overordnete Lotterinemda.

Vurderer rettssak
Hvis avslaget blir stående vurderer Udland rettslige skritt.

- Vi vil da vurdere en eventuell rettssak, sier Espen Udland, administrerende direktør og ansvarlig redaktør for ABC Startsiden til ABC Nyheter.

Norsk redaktørforening har tidligere har gitt sin støtte til ABC Startsiden. De er spent på utfallet.

- Vi ser det flere steder at statlige tilsyn vil inn og vurdere hva som er høyverdig journalistikk og hva som ikke er det. Dette reiser en del prinsippielle spørsmål som det ville vært greit å få avklart, sier Arne Jensen, assisterende generalsekretær hos Redaktørforeningen til ABC Nyheter.

- Problem for internett
Lotteritilsynet mener at det er listen med pekere som ABC Startsiden har hatt på sine sider, og ikke nødvendigvis den redaksjonelle omtalen de har hatt av spillselskapene.

- Men hvis pekerne er problemet, så er jo hele internett et problem. Her brukes mediets fortrinn mot mediet - at du kjapt og enkelt skal kunne gå videre til ny informasjon, sier Udland til ABC Nyheter.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler