Kredittilsynet advarte tirsdag i sin tilstandsrapport for finansmarkedene om høy vekst i boliglån i 2005, og mante bankene til forsiktighet.

Den store aktiviteten i boligmarkedet har også gitt en sterk ekspansjon i eiendomsmegling, noe som Kredittilsynet varsler at de vil følge opp. Blant annet er det planlagt en vesentlig økning i tallet på inspeksjoner i eiendomsmeglingsforetak i 2006.

Meglerbransjen ønsker tillitt
Formann Øivind Andreas Tandberg i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) sier til TV 2 Nettavisen at han hilser flere inspeksjoner velkommen.

- Det er viktig for oss å få en bransje med tillit, og det eneste som duger da er at de som ikke følger spillereglene blir tatt. Vi ønsker at Kredittilsynet skal foreta de inspeksjoner som er nødvendige, sier NEF-lederen.

- Notar ikke typisk
Tandberg er bekymret for at enkelttilfeller som Notar-saken tidligere i år kan bidra til å stemple hele bransjen.

- Jeg tror Notar-saken var et atypisk tilfelle, og at publikum kanskje får inntrykk av at det står verre til i meglerbransjen enn det egentlig gjør. Derfor er det positivt at Kredittilsynet tar tak i dette, slik at vi får avdekket om det er flere som ikke følger spillereglene, mener han.