Gå til sidens hovedinnhold

Går mot Skåla-rekord

Antallet deltakere til fjelløpet «Skåla 1848 meter rett opp» på lørdag kan bli europeisk rekord.

Over 1000 turgåere har meldt seg på fjelløpet. På et løp med så stor høydeforskjell mellom start og mål, nærmer det seg europeisk rekord.

- Blir det 1150 deltagere er det ny europeisk rekord for løp med så stor høydeforskjell mellom start og mål. Det er helt unikt at så mange er med i konkurranseklassen, sier president i organisasjonen for kondisjonsidrett, Christian Prestegård, til NRK Sogn og Fjordane.

Det skjer også sjelden at over halvparten av deltakerne konkurrerer på tid. Over 600 av deltakerne skal konkurrere om å komme først til Skåla i år.

Lørdag 19. august blir «Skåla opp» arrangert for femte år på rad i Loen i Stryn kommune. Dette er Nord-Europas tøffeste motbakkeløp med start 29 meter over havet og mål på 1848 meter, og en distanse på 8,2 kilometer.

På femårsjubiléet for løpet er flere toppidrettsutøvere og kjendiser med. Bjørn Dæhlie stiller, samt fjorårets Norgesmestere i motbakkeløp, Jon Tvedt og Anita Håkenstad Evertsen. Også Anders Aukland, Odd-Bjørn Hjelmeset, Kristen Skjeldal og Ingrid Kristiansen blir med til topps.

I fjor hadde fjelløpet totalt 1020 deltakere på oppstigningen fra Loen innerst i Nordfjorden til Skålatårnet. Da satte Florian Heinzel fra Østerike ny rekord på 1.09.49 i de stupbratte meterne opp.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken