Gå til sidens hovedinnhold

Går mot Stordalen

Vil ikke ha Stordalen og Unionen inn i valgkomiteen til Norske Skog.

Valgkomiteen i Norske Skog ønsker å beholde sammensettingen av i selskapets styrende organer. Det betyr at de ikke ønsker å følge finanstrioen bak Unionens forslag til nye medlemmer til bedriftsforsamlingen.

NA24 - din næringslivsavis

Beslutningen er fattet på bakgrunn av tilbakemeldinger fra de største norske og utenlandske aksjonærene i papirprodusenten.

Unionen har krevd en ekstraordinær generalforsamling som holdes torsdag 10. januar. Der skulle Petter Stordalen velges inn i valgkomiteen, mens Jan Grini og Uta Stoltenberg er Unionens forslag til nye medlemmer av bedriftsforsamlingen.

- Valgkomiteen mener det skal være en høy terskel for endringer i selskapets styrende organer utenom den ordinære generalforsamlingen. Valgkomiteen vil frem mot den ordinære generalforsamlingen i april 2008 videreføre en bred og grundig dialog med selskapets aksjonærer om kandidater til selskapets styrende organer, skriver Norske Skog i en børskommentar.

Tidlig i desember kuppet Petter Stordalen, Øystein Stray Spetalen og Ove Gusevik scenen da de kjøpte seg opp til 5,78 prosent av aksjene i Norske Skog. Siden har de økt eierandelen og er kritiske til ledelsen og planene til det sittende styret i Norske Skog. De kjemper hardt for å beholde den norske virksomheten og ønsker heller at Norske Skog kvitter seg med den asiatiske virksomheten. Blant planene inngår å skille ut to norske fabrikker i et eget selskap og børsnotere det separat. Det er ikke ledelsen i Norske Skog enig i.

Skogeierne sitter med rundt 40 prosent av medlemmene i bedriftsforsamlingen, men kontrollerer rundt halvparten av valgkomiteen. Det mener Unionen ikke kan forsvares. Skogeierne eier nemlig kun rundt 15 prosent av Norske Skog.

Torsdag avholdes den ekstraordinære generalforsamlingen. Grunnet stor påmelding måtte selskapet flytte begivenheten til Vika Kino for å få plass til alle de som er påmeldt.

- Vi sees på generalforsamlingen, er alt Ove Gusvik vil si som kommentar til dagens melding. Spetalen vil heller ikke si noe.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå