(SIDE2): Merk deg navnet Garance Dore. Det hevdes nemlig at den 35-årige bloggeren blir den neste store motedronningen. Samtidig hviskes det om at Vogue-redaktøren Anna Wintours tid på tronen snart er forbi.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Frustrert illustratør
For noen få år siden jobbet Dore som en frustrert frilansillustrator, med lav lønn og et sosialt liv som ikke var noe å skryte av. Noen få år senere skriver hun en av verdens mest leste moteblogger, designer klær for store motehus og menger seg med moteeliten rundt om i verden.

- Du vet ikke hvorfor folk plutselig liker deg og hva du gjør; du vet aldri det, det er alltid overraskende, sier Dore til den australske avisen Sydney Morning Herald.

Inspirert av kjæresten
Bloggeren, med bosted i Paris, har over 70.000 daglige lesere, og hun krediterer sin partner Scott Schumann for sin suksess. Han inspirerte henne nemlig til å videreutvikle sin egen stil, samt satse på sin store lidenskap - fotografering.

Dore begynte å blogge i 2006, og mener hennes fotografier viser mennesker fra et svært personlig ståsted.

Fra blogger til designer
Men Dores blogging bragte henne raskt til nye høyder. Hun har blant annet designet T-skjorter for den amerikanske kleskjeden GAP, og hennes siste prosjekt er en kolleksjon moteillustrasjoner laget spesielt for den Australske motekjeden Westfield.

For ikke lenge siden hadde hun også sin første fotoserie i Britiske Elle, og slike fotojobber anses som svært prestigefyllte.

Les Dores blogg her.

Kritikk
Men hennes raske vei til toppen av motehierarkiet har også ført til kritikk. På det generelle plan er det mange som hevder at motebloggere ikke har rett til den posisjonen de har fått - nemlig å bli sammenlignet med de «virkelige» kritikerne i moteindustrien.

- Jeg tror designere plasserer oss her fordi vi først of frems er en type kjendiser som folk kommer til å snakke om, slik at designerens navn vil være der. Vi har mange lesere, når vi snakker om noe, er vår anbefalingsmakt enorm, sier Dore som svar til kritikken.

Lidenskap
Det er liten tvil om at bloggere ofte blir ansett som anerkjente kritikere, og at deres meninger blir respektert på en måte som gir dem både makt og innflytelse.

Deres interesse for, og kunnskap om, det de blogger om er ofte enorm. De blogger fordi de har en lidenskap for det, og det blir det godt stoff av.

Det skal også nevnes at Dores kjæreste, Scott Schumann, er mannen bak den enormt populære motebloggen, The Sartoralist.

HTML EMBED