Dagen før den store landsomfattende prisstatistikken slippes, får vi det som kan være en forsmak på en het høst i boligmarkedet.

Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på borettslagsleiligheter gikk opp med 0,9 prosent i oktober.

Variabelt
- Oktober har har de siste årene vært en varierende måned, og det er fem år siden sist vi så like sterk prisvekst i oktober, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en kommentar.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var 25.226 kroner i oktober, mens det i september var 25.010 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 14,0 prosent.

For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 22.134 kroner.

Færre bud
Sammenlignet med forrige måned sank antall bud. I oktober var det i snitt 4,3 bud per borettslagsbolig, en nedgang på 0,3 bud fra september.

Sammenlignet med samme tidsrom i fjor er antall bud uendret. Antall budgivere per bolig er 1,9 i september. Dette er uendret siden forrige måned, og en nedgang på 0,6 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

- Temperaturen i markedet høy. Det er fortsatt mange bud per bolig, og boligene omsettes dessuten raskere enn på lenge, sier Drogseth.

Prisstatistikken fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) legges frem på en pressekonferanse tirsdag klokken 11. Nettavisen dekker pressekonferansen.